Alcides doet wat het moet doen

Alcides deed zondag wat het van een favoriet voor de titel in de eerste klasse verwacht mag worden. Thuis winnen van de nummer laatst.
Tegen FC Assen werd het uiteindelijk met wat horten en stoten 5-2.

Voor rust legde Alcides de Assenaren haar wil op, waarbij het overigens ook geholpen werd door FC Assen doelman Jordi van der Veen. Martin van 't Ende en tweemaal Jermain Wobbes zorgden voor de 3-0 voorsprong. In de tweede helft greep Alcideaan Bram Komduur Henry Mansary van FC Assen vast op het moment dat hij op weg was naar de goal van Alcides. Rood voor de verdediger van Alcides, waarvan de nummer laatst meteen gebruik van maakte: Dzenan Sarkininovic maakte de 3-1. Vervolgens gebeurde er heel lang heel weinig. Mart Oosting kopte in de slotminuten de 3-2 binnen, maar in de problemen kwam Alcides niet, dankzij twee rake doelpogingen van Ryan Luyckx: de 4-2 en de 5-2.Alcides-FC Assen 5-2 (3-0). 21. 1-0 Martin van 't Ende. 23. 2-0 Jermain Wobbes. 43. 3-0 Wobbes. 49. 3-1 Dzenan Sarkinovic. 89. 3-2 Mart Oosting.
90. 4-2 Ryan Luyckx. 90+2 5-2 Luyckx.
Rode kaart Alcides: 47. Bram Komduur
Scheidsrechter: René Broekman (Beilen)
Toeschouwers: 125
Alcides: Danny Bos; Jari Mooij, Dennis Blokzijl, Peter Fokke, Bram Komduur; Eric-Jan Lijzen, Martin van 't Ende,  Ryan Luyckx; Wahid Shimeri (Sander Boekholt), Frank Fokke en Jermain Wobbes. 
Bron: Erik Riemens - Meppeler Courant
Foto's Pieter Reinink