Alcides E1 - Olde Veste'54 E1

Het weekend was weer aangebroken en dit betekent weer op zaterdag ochtend een wedstrijd voor Alcides E1 en dit maal moesten ze aantreden tegen de koploper Olde Veste'54 E! uit Steenwijk. Olde Veste is een oude bekende uit de vorige competitie toen beide teams nog E3 en eerste jaars waren. Toen was Olde Veste de betere ploeg, nu een jaar ouder en een aantal veranderingen in het team wordt het weer kijken wat de krachts verhoudingen zijn. De wedstrijd stond gepland om 10:00 uur op sportpark Ezinge de boys moesten om 9:00 uur aanwezig zijn ivm met het maken van een team foto helaas werd deze pas genomen na de wedstrijd dus de heren stonden verhit op de foto.

De wedstrijd
Om 10:00 floot de scheids voor de aftrap. Alcides begon met Mika in de goal en Timo en Mees in de verdediging met Tarik,Ynze en Dikkie op het middenveld en Kjeld in de spits. Er werd begonnen met Kai en Julian in de wissel. beide teams begonnen fel maar Olde Veste was wat scherper en konden elkaar wat makkelijker vinden en de drie hoekjes waren goed zichtbaar waardoor eigenlijk ook de 0-1 ook al vrij gauw {7e min} viel, Alcides was  nog even aan het genieten van het mooie voetbal weer en vergat druk te zetten op de tegenstander waardoor ze vrij gemakkelijk de eerste er in schoten.  Onze boys konden nog niet echt grip op de tegenstander krijgen Olde Veste speelde goed en we gaven te veel ruimte weg waardoor de afstand schoten ook regelmatig richting Mika gingen die een paar goede reddingen had. In de 10e min kregen we hierdoor ook een corner tegen en deze werd er dan ook professioneel ingekopt 0-2 was het in eens.  Vlak na de 0-2 kreeg Alcides al een mooie aanval en lag de 1-2 bijna op de schoen van Dikkie maar helaas dit ging net mis. Kijken of ze hier  wat positieve energie uit kunnen halen. Olde Veste schrok hier niet echt van en ging gewoon door met voetballen de één tweetjes waren mooi om te zien soms zelfs met hakjes erbij. via de één tweetjes en drie hoekjes werd hun spits dan ook keurig vrij gespeeld in de 13emin en hier kwam dan ook de 0-3 uit. Aan de zijlijn werd al gesproken nou dit wordt een erg lastig potje en ze moeten oppassen dat het geen walk over wordt. Waarschijnlijk dacht Alcides dit zelf ook. Naar het eerste kwartier weggegeven te hebben ging Alcides aan de bak. Ze gingen korter dekken de een tweetjes werden beter en de aanvallen kwamen nu stuk voor stuk via Kai op rechts en Julian op links en met Tarik uit het midden dus de 1-3 viel dan ook in de 15e minuut door een mooi combinatie Kai en Dikkie die hem vervolgens fraai in tikt. OldeVeste wist het even niet meer en kwam  niet onder de druk weg  de aanvallen blijven komen en daar een logisch vervolg van was natuurlijk een corner die nog maar net voor langs ging omdat niemand dat laatste tikkie kon geven. In de 23e minuut was er weer een mooi combinatie via rechts waar Kai de voorzet geeft op Dikkie die hem beheerst voor een best lastige bal half hoog inschiet 2-3 was een feit. De trainer van Olde Veste begon steeds meer lawaai te maken en schreeuwde de tegenstanders moed in de schoenen. Dit hielp niet echt want de 3-3 lag er al zowat in. Alcides ging bijna met een goed gevoel de rust in maar dat werd net even in de laatste seconden van de eerste helft te niet gemaakt door Olde Veste {ons zelf},de  2-4 werd erg simpel weggeven.

Tweede helft.
De trainer Gert-Jan heeft de boys toe gesproken ik was er niet bij maar hij heeft vast de boys verteld dat er wel zeker wat te halen valt als iedereen zijn taak uitvoert zoals in de laatste 10 minuten van de eerste helft. Ze begonnen dan ook met hetzelfde en kregen al vrij gauw een corner mee.  Helaas ging deze er niet in dit had een mooie aansluiter geweest om zo Olde Veste op druk te houden. de tweede helft was aan beide kanten minder fel en fanatiek misschien te veel energie gegeven in de eerste helft. hierdoor waren de ruimtes weer wat groter en werd er niet voldoende druk uitgeoefend op de tegenstander de 2-5 viel dan ook en was het gat weer 3 doelpunten, helaas kon Alcides geen vuist meer maken. naar een aanval waar Julian de Bal met links op de paal schoot en de te rebound twee keer niet in het netje viel scoorde de oldeveste later nog de 2-6, doordat Mees niet de bal lekker kon weg koppen en de bal recht in de voeten van de spits viel en die schoot dan ook de bal netjes in. Dit is dan ook tevens de uitslag geworden.  Mooie pot voetbal gezien en de trainer heeft dan hier ook zijn leerpunten uitgehaald voor de jongens.