Alcides E1 wint op Urk en overwintert in de beker


Gevoelsmatig midden in de nacht vertrekken we naar Urk, waar om 09.00 uur het bekerduel tegen het plaatselijke E3 op het programma staat. Vandaag helaas weer zonder Thijmen, die nog steeds zijn arm in het gips heeft. Urk E3 is een ploeg om niet te onderschatten, het laatste competitieduel wonnen ze met maar liefst 19-0 en naar verluid zijn ze minstens zo goed als Urk E1.



Alcides E1 begint scherp aan de wedstrijd en benut de eerste drie kansen in de wedstrijd. Ook Urk E3 krijgt kansen, maar de paal en onze keeper weerhouden de thuisploeg ervan te scoren. De ruststand is dan ook 0-3.



Na rust blijft Alcides goed voetballen. Voor de toeschouwers (zelfs voor die van Urk) een genot om naar te kijken. De score loopt op naar zelfs 0-9 met prachtige goals. De einduitslag is een tikkeltje geflatteerd, want Urk E3 is zeker een goede ploeg. We doen het niet vaak, want voetbal is en blijft  een teamprestatie, maar vandaag maken we een uitzondering….man van de wedstrijd is onze keeper Luuk. Voor de tweede wedstrijd op rij heeft hij de nul gehouden met geweldige reddingen, klasse gedaan Luuk!