Alcides E2 pakt 3-punter tegen Wolvega E1

Het team van E2 vandaag

Alcides E2 blijft goed presteren de laatste weken. Vandaag ontvingen we de dames en heren van FC Wolvega E1. Zij stonden met twee punten meer boven ons, dus het zou wel eens een spanende wedstrijd kunnen worden.

Justin had nog steeds last van zijn enkel en kon niet meespelen en dus kon Ynze uit E3 meedoen. Top natuurlijk, maar vlak voor de wedstrijd kreeg hij z'n vingers tussen de kleedkamerdeur. Gelukkig viel het mee en kon hij wel gewoon meespelen. Ook Elzo uit E4 was gelukkig weer van de partij...

Jan-Willem stond vandaag op de goal, z'n uittrappen waren niet zo goed als die van Donny vorige week, maar hij pakte wel drie hele lastige ballen uit de kruising, waardoor we vandaag voor het eerst 'de nul hielden'. Dat betekent dat de tegenstander niet kon scoren.
Mohammed en Thijmen waren weer onze onpasseerbare verdedigers en toen Thijmen een keer mee naar voren ging scoorde hij de 1-0. Prima goaltje hoor!
Wolvega kwam de eerste helft niet in het spel voor en wij creëerden heel veel mogelijkheden, maar weinig echte kansen.
Totdat Donny het op de heupen kreeg. Vanuit een mooie aanval kreeg hij de bal aangespeeld van Lars, die op z'n verjaardag prima speelde. Vanaf twaalf meter pegelde Donny daarna de bal onhoudbaar in de bovenhoek .
Met 2-0 rusten, wat een luxe.

Na de pauze was Wolvega vooral de eerste tien minuten veel sterker en dus kregen ze ook drie beste kansen op de aansluitingstreffer, maar Ynze met het hoofd en Jan-Willem met z'n (keepers)handen hielden het doel 'schoon'.
In de tegenaanval zette Devano op links de aanval op waarna Ynze met een sliding de bal op het doel schoot, de keeper kon nog tegenhouden, maar in de rebound was het raak voor Jorn, 3-0.

Dit was ook de eindstand, en zowaar voor het eerst dit jaar wonnen we de pengels met 5-3. Top jongens, volgende week uit naar Steenwijk E1, we kunnen niet wachten..