Alcides E2 pakt weer een mooie overwinningWe hadden een wat mindere periode gehad. Na de eerste drie wedstrijden die we wonnen in de voorjaarscompetitie, volgden een gelijkspel en twee nederlagen. Tijd dus om ons weer eens van onze beste kant te laten zien.
Dat zou nog best wel eens lastig kunnen worden, want De Blesse E1 is een goede en fysiek sterke tegenstander. Daarbij misten wij ook nog eens drie spelers (Devano, Thijmen en Justin). Gelukkig was E3 vrij en konden we maar liefs drie spelers lenen. Timo, Mees en Julian O.

We begonnen niet verkeerd aan deze thuiswedstrijd, maar kregen na zo'n vijf minuten vier corners om de oren. De laatste ging er een beetje ongelukkig en tergend langzaam in. Donny pakte de bal nog wel, maar de scheidsrechter had de goal al goedgekeurd.
Even later werd het gelukkig alweer gelijk. Jorn stuurde Jan-Willem in de diepte weg, die op snelheid op de goal afging en met een mooie schuiver de gelijkmaker scoorde.
We waren echt wel wat beter, maar kwamen toch weer op achterstand 1-2.
Ook nu maakten we vrijwel meteen weer gelijk. Anthony speelde zichzelf keurig vrij, moest eigenlijk afspelen, maar schoot zelf. Helaas tegen de keeper aan, maar in de rebound volleerde hij de bal schitterend in de verre hoek.
De Blesse had twee keer een lucky gescoord, maar de derde was van grote schoonheid. Een pegel strak in de hoek betekende opnieuw een achterstand voor onze mannen.
Maar het wordt (niet) eentonig, ook nu scoorden we weer de gelijkmaker, uit een mooie pass van Anthony scoorde de attent spelende Lars de 3-3. Vlak daarna was het pauze.

Na de ranje was De Blesse meteen gevaarlijk, maar de lat bracht redding. Het was de na-de-pauze-wake-up-call die we nodig hadden, want vanaf toen gingen we steeds beter spelen. Achterin hielden we het nu goed dicht. Timo en Mees lieten zien niet alleen goed te kunnen verdedigen, maar ook heel goed te kunnen opbouwen. Het maakte het voetbal mooi om naar te kijken. We werden steeds gevaarlijker en vanuit een scrimmage voor het doel scoorde Julian de 4-3. Eindelijk op voorsprong.
Daarna schoot Jorn op de paal, Jan-Willem op de keeper, Lars kwam een teenlengte tekort en Anthony had net wat teveel tijd nodig om tot een schot te komen. En dus bleef het 4-3 en vooral spannend, heel spannend. Gelukkig hield Mohammed ons op voorsprong, met fantastische (faire) tackles en slidings ontregelde hij het spel van De Blesse. Vlak voor tijd viel nog bijna de gelijkmaker, maar Donny pakte de hardgenomen vrije trap waarna er meteen afgefloten werd.

Een knappe overwinning met een mooie combi van E2 en E3.