Alcides E2 speelt heerlijke wedstrijd

De vorige competitiewedstrijd tegen Ruinerwold E1 pakten we een punt. Zouden we die goede lijn door kunnen trekken?
De tegenstander was niet de minste, namelijk de nummer 3 van de ranglijst Olde Veste E3.
Vandaag kregen we versterking via Elzo vanuit E4. Hij liet zien over een heel goede techniek en over veel spelinzicht te beschikken. Donny keepte vandaag en zou enkele zeer goede reddingen maken en zijn spelhervattingen waren ook uitstekend. Justin begon als verdediger, maar speelde maar zes minuten voor hij uitviel met een enkelblessure.

Net als tegen Ruinerwold waren ook de jongens van Olde Veste stevig uit de kluiten gewassen, zeg maar vrij groot, en daarbij speelden ze vrij fysiek. Gelukkig hadden we een prima scheidsrechter vandaag in Steenwijk, klein van stuk, maar niet gauw van z'n stuk gebracht.

We speelden vanaf de eerste minuut goed en hadden al snel in de gaten dat we zeker niet voor de tegenstander onder deden vanmorgen, dat betekent dat we ongeveer net zo goed waren. Helaas stonden we bij de rust wel met 2-0 achter. Een mislukte voorzet viel zomaar over Donny heen, de goal in. De 2-0 viel uit een hoekschop, een schitterende kopbal, stapje naar achteren en ingekopt, erg knap.
Zelf hadden we daarvoor ook al wat kansen. Jan-Willem soleerde op rechts drie tegenstanders voorbij en passte op Lars die hard inschoot, maar z'n inzet gestopt zag door de goed keepende Olde Veste doelman.
Ook Devano had nog een mooi schot in huis, maar deze ging net naast.

In de tweede helft hebben we normaal altijd een slechte start, maar vandaag gelukkig niet. Olde Veste kreeg nauwelijks kansen, Thijmen en Mohammed speelden als altijd weer een solide partij in de verdediging en aanvallend werden we steeds sterker. Jan-Willem schoot met nog vijftien minuten te spelen de aansluitingstreffer erin, 1-2. Olde Veste kreeg vlak daarna de kans op 3-1, maar Donny pakte de bal net voor de lijn.
Jorn had een goede kans op de gelijkmaker, maar schoot recht op de keeper af. Even later kreeg Jorn nog een kans, nu schoot hij keurig in de hoek, maar de keeper redde uitstekend. Je hebt soms van die dagen.... Grrrrr.
Een nipte nederlaag, jammer, we hadden echt meer verdiend vandaag, maar wat hebben we top gespeeld. Het gaat steeds beter, we knokken harder en voetballen mooier. De trainingen van Erik en Roël werpen duidelijk hun vruchten af.
Jorn verwoordde het na afloop precies goed: "Ik ben nooit blij na een nederlaag, maar we hebben vandaag zo lekker gevoetbald dat ik toch een fijn gevoel heb."