Alcides E2 verslaat Steenwijkerwold E1 met 5-2

Drie wedstrijden speelden we dit seizoen tegen Steenwijkerwold. De eerste ging dik verloren, de tweede speelden we gelijk en zaterdag wonnen we eindelijk, met 5-2 maar liefs.

We speelden een supergoede eerste helft en kwamen al vrij vlot op 1-0. Jorn passte schitterend op Donny die loeihard de trekker overhaalde. Nog geen minuut later was het ook al 2-0. Devano schoot schitterend, maar helaas op de lat, waarna Anthony van dichtbij de bal in het doel kopte.
We speelden heerlijk combinatievoetbal met de ene mooie aanval na de andere. Tarik speelde Jan-Willem vrij, die zeer bekeken de bal in de bovenhoek schoot voor de 3-0.
Precies dezelfde combinatie leverde ook de 4-0 op, weer een mooie pass van Tarik en weer de afronding van Jan-Willem.
De mooiste aanval van de ochtend leverde helaas geen doelpunt op, Mohammed stuurde Jan-Willem diep op rechts weg, die daarna vanaf de achterlijn vlijmscherp teruglegde op Jorn, zijn schot was hard over de grond, maar kwam op de paal.

Na de rust speelden we helaas een stuk minder goed. We maakten wel mooie combinaties, vooral Justin, maar vergaten daaruit te scoren. Daarna gingen steeds meer spelers voor zichzelf spelen en uit positie lopen, waardoor we minder goed speelden dan in de eerste helft.
Donny scoorde nog wel heel mooi de 5-0 uit een prima pass van Anthony, maar Steenwijkerwold kreeg steeds meer kansjes. Gelukkig was Lars vandaag man of the match èn keeper en had hij een aantal schitterende reddingen in huis. Steenwijkerwold scoorde nog wel twee keer, maar de 5-2 overwinning was geen seconde in gevaar en bovendien zeer verdiend.

Met 16 punten uit 9 wedstrijden doen we lekker bovenin mee.