Alcides E2 wint van De Blesse E1

We waren de voorjaarscompetitie met een mooie overwinning begonnen, maar de zaterdag erop moesten we toch een nederlaag incasseren. Gewoon omdat we niet zo goed speelden als we kunnen, ach ja dat heb je soms. Gelukkig kun je in het voetbal alles de week erop weer rechtzetten en dat was precies wat de kerels van Alcides E2 zouden doen afgelopen zaterdag in De Blesse.
De Blesse E1 was gepromoveerd uit de 2e klasse en hadden in de voorgaande wedstrijden één keer gelijk gespeeld en één keer gewonnen, een goed ploegje dus.

We speelden een mooie eerste helft en kregen ook wel kansen om de score te openen maar we waren een beetje slordig. En ja hoor dan valt de goal vaak aan de andere kant. En nu dus ook 1-0. We waren een beetje van slag, maar pakten toch snel de draad weer op. Jan-Willem zette op rechts z'n tegenstander opzij, speelde er twee uit en gaf strak voor. Onderweg werd de bal nog aangeraakt door een verdediger waardoor deze zo het doel in ging, 1-1.
We bleven goed voetballen, maar kwamen toch weer op achterstand uit een corner. De ranja werd dus gedronken met een 2-1 achterstand.
In de tweede helft had trainer Eric wat aanpassingen gedaan in de opstelling en dat pakte supergoed uit.
Al na twee minuten werd Anthony door Devano op links de diepte ingestuurd, die zette vervolgens vlijmscherp voor op Jorn die de bal loeihard in de netten schoot, 2-2.
Nu ging het snel want even later schoot Mo, die vandaag keepte en dat heel goed deed, de bal uit naar Jan-Willem, die er weer vandoor ging op rechts en de bal voorgaf aan Jorn die mooi binnenschoot. We stonden voor het eerst voor.
De Blesse scoorde nog bijna weer de gelijkmaker, maar de paal redde Alcides dit keer. Uit de tegenaanval was het weer Jan-Willem die een voorzet gaf op Jorn, die z'n derde van de middag binnenschoot 4-2.
Hierna kwam De Blesse terug tot 4-3 en was het dus weer spannend, maar gelukkig legde E2 weer een mooie aanval op de mat. Thijmen speelde de bal keurig in op Donny die Jorn vrij zag staan, waarna Jorn voor de VIERDE keer die morgen trefzeker was.
Het slotakkoord was voor onze spits Lars die de bal uit een voorzet van Jan-Willem binnengleed voor de 3-6 eindstand.
Wat een heerlijke pot voetbal.
Zaterdag wacht Genemuiden E2. We hebben er weer zin in!

Klaar voor de wedstrijd, op de foto van voor naar achter, Anthony, Jan-Willem, Donny, Thijmen, Jorn, Devano, Mohammed en Lars