Alcides E4 laat de punten achter in Giethoorn

Giethoorn 8 maart 2014

Alcides E 4 heeft de punten achter gelaten in Giethoorn. De ploeg van trainers Eric van Berkum en Roël Zelhorst konden in de tweede helft een opgebouwde voorsprong van 4-1 niet vasthouden. Na een lang offensief van de thuisploeg werd door de Alcideanen verloren met 4-5. Leuk was het allemaal niet in het Gieterse. Vervelend gezeur van een van de leiders en de dorpsoudste die zich er ook nog mee moest bemoeien maakte enkele Alcides-spelers knap onzeker. Het voetbal werd er daardoor niet beter op aan Alcides-kant. Mede omdat het de eerste wedstrijd was kon het verlies snel verklaard worden. Vermeld moet wel worden dat Giethoorn ondanks de lastige randverschijnselen een terechte zege boekte. De roodwitten combineerden beter en hadden enkele sterke spelers in hun midden die vooral in de tweede helft het verschil maakten. Daarnaast kwamen de Alcideanen aan een paar ‘goedkope’ goals door blunders van hun keeper. De penaltyserie ging ook nog dik verloren. Sterker nog: er viel geen doelpunt te noteren voor de Meppelers. Conclusie: gauw vergeten dus deze partij en op naar de komende thuiswedstrijd tegen Olyphia E2.

Giethoorn E1 – Alcides E4 5-4
Scoreverloop: 8. Ayne 0-1 (afstandsschot die keeper laat gaan), 13. spits Giethoorn 1-1, 19. Job 1-2 (lobje assist Fons), rust 1-2, 28. Fons 1-3 (blunder keeper), 32. Sander 1-4 (na fraaie Alcides-aanval), 33. Spits Giethoorn 2-4 (alleen op keeper Bryan af), 35. Rechterspits Giethoorn 3-4 (corner in een keer), 47. Spits Giethoorn 4-4 (uit counter), 50. Linkerspits 5-4 (counter Giethoorn).
Strafschoppen: Fons naast, Giethoorn nr. 2 gestopt, Sander naast, Giethoorn 3. Gestopt, Amin gestopt, Giethoorn 4. Naast, Ayne gestopt, Giethoorn 5. 1-0, Stefan naast, Giethoorn 6. Over, Job gestopt, Giethoorn 7. over, Thomas gestopt, Giethoorn 8. 2-0, Keeper Bryan op de lat, Keeper Giethoorn 1. 3-0. Uitslag: 3-0
Scheidsrechter: Leider Giethoorn.
Toeschouwers: 41.
Opstelling Alcides: Bryan; Amin, Thomas en Mika; Fons,  Ayne en Stefan; Thomas en Job.