Alcides E4 pakt knappe thuiszege

Zaterdag 26 oktober 2013

Alcides E4  - WIJC E3   4-2

Meppel Alcides E4 heeft de derde zege te pakken. Op het eigen vertrouwde sportpark Ezinge werd met 4-2 gewonnen van WIJC E3. De eindstand werd bereikt na een 3-1 ruststand.
Eindelijk kon Alcides E4 weer beschikken over keeper Stefan. Door knieproblemen was de doelman een aantal weken niet verschenen in het veld maar de artsen hadden Stefan gelukkig weer ‘groen licht’ gegeven om het geelzwarte doel te verdedigen. Mika was regelrecht teruggekomen vanaf zijn vakantieadres Duinrell bij Den Haag en Job had zijn het weldadige eiland Ameland spoorslags verlaten om op tijd te zijn bij de strijd tegen De Wijk IJhorst Combinatie. De trainers Erik en Roël hadden dus een ruime keuze in spelers en leken wel twee bondscoaches. Een doelpunt bleef lang uit na kansen over en weer. Voor Alcides hadden Job (2x) en Mika het doel al op de verkeerde plaats gezocht. Dat deed een aanvaller van WIJC niet toen Mika en Stefan elkaar niet helemaal goed begrepen. De aanvaller was er als de kippen bij om de 0-1 in te tikken. De Alcideanen waren wakker geschud door deze tegenvaller en trokken opnieuw te aanval. Thomas en Aine bedienden het middenveld met daarop Amin, Sander en Fons goed, die op hun beurt weer de aanvallers Bryan en Job veelvuldig aanspeelden. Plotseling dook echter Fons in het centrum op vijf minuten voor rust en knalde de terechte 1-1 binnen. WIJC E3 was aangeslagen en Bryan schoot in de volgende Alcides-aanval keihard op de goal. De keeper kreeg de bal niet klem en opnieuw Fons zorgde voor 2-1. Daarmee was de koek nog niet op. Nu trok Thomas in de laatste aanval voor rust mee en gaf met een ziedende schot de doelman weer het nakijken: 3-1.
De ranja en de rust deden Alcides E4 aanvankelijk geen goed. Al binnen drie minuten na rust stond het plotseling 3-2, omdat er te weinig spelers terugkwamen na een afgeslagen aanval. WIJC kreeg een paar dotten van kansen, maar steevast stond Stefan op de goede plaats. Eén keer leek het of de bal een hete kroket was, want die grabbelde Stefan tot over de achterlijn tot corner. Lang ging het spel gelijk op, maar Bryan maakte acht minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Hij schoot met een felle uithaal de 4-2 eindstand binnen. De spelers waren zeer blij met dit prima resultaat en vielen elkaar en de coaches Erik en Roël enorm blij in de armen na het laagste fluitsignaal  van scheidsrechter Henk ‘Lobello’ Haxe.

Alcides E4 – WIJC E3 4-2
Scoreverloop:
18e minuut WIJC spits 0-1, 20. Fons 1-1, 21. Fons 2-1, 25. Thomas 3-1, ruststand 3-1, 27. WIJC spits 3-2, 43. Bryan 4-2.
Scheidsrechter: Henk ‘Lobello’ Haxe.
Toeschouwers: 39.
Opstelling: Doel; Stefan; verdediging: Thomas en Mika; middenveld; Amin, Sander, Aine en Fons; voorhoede:  Job en Bryan.

De penaltyserie won Alcides E4 ook met 5-3. Gescoord werd er in de strafschoppenstrijd door Sander, Amin, Bryan, Job  en Aine. Thomas (naast), Fons (gestopt), Mika (naast) en Stefan (gestopt). Doelman Stefan stopte een strafschop en zag twee penalty’s op de paal belanden en twee naast gaan!

Nagekomen bericht:

Zaterdag 12 oktober 2013

Alcides E4 bindt JVZ E3 met 11-1 aan de zegekar

Zuidwolde – Alcides E4 heeft een monsterzege geboekt op JVZ E3. In Zuidwolde werd het maar liefst 11-1 voor de mannen van de trainers Erik en Roël. Voor het eerst scoorde ‘nieuwkomer’ Sander op fraaie wijze. Het schot van Sander was al binnen een minuut onhoudbaar voor de keeper van JVZ: 0-1. Helaas was Keeper Stefan nog niet terug van zijn blessure. Thomas verving hem uitstekend en verder speelden Amin, Mika en Aine ook puike partij voetbal. Daarna scoorden de Meppelers nog  vier treffers via Fons en kwam er eentje bij van Job tot aan de pauze. JVZ maakte ook een treffer na een razendsnelle uitval, waarbij keeper Thomas totaal geen blaam trof: 1-6. In de tweede helft ging Bryan zich ook met het maken van doelpunten bemoeien. Hij trof drie keer doel en Fons voegde nog een aan het totaal toe. Een eigen doelpunt van JVZ zorgde voor de 1-11 eindstand in het voordeel van Alcides E4. Na de eenzijdige wedstrijd keerde Alcides E4 terecht met drie punten in de tas terug naar Meppel.

JVZ E3 – Alcides E4 1-11
Scoreverloop:  1. Sander 0-1, 3. Fons 0-2, 9. Fons 0-3, 18. Fons 0-4, 19. Job 0-5, 20. Fons 0-6, 24. JVZ-er Siep 1-6, Ruststand: 1-6, 29. Bryan 1-7, 34. Bryan 1-8, 40. Bryan 1-9, 45. Fons 1-10, 45. JVZ eigen doelpunt 1-11.
Toeschouwers: 27.
Opstelling: Doel: Thomas. Verdediging: Aine en Mika. Middenveld: Amin, Fons en Sander. Voorhoede: Job en Bryan.
Bijzonderheden: Stefan nog steeds geblesseerd.

De penaltyserie was ook een prooi voor Alcides E4 met maar liefst 0-5. Bryan, Fons, Job, Aine en Mika scoorden. Amin (over), Sander (lat) en Thomas (gestopt) verzilverden dit buitenkansje helaas niet! Keeper Thomas stopte vier ballen en zag er twee naast gaan en twee overvliegen.