Alcides E4 wint van Hoogeveen E3

Alcides E4 wijst Hoogeveen E3 prima spelend terug met 5-3

Meppel - Alcides E4 heeft een uitstekende zege gepakt op Hoogeveen E3. De ploeg van de trainers Erik en Roël won met 5-3 in een enerverende wedstrijd. In deze partij ontbrak helaas weer Stefan, die vorige week in de derby tegen FC Meppel opnieuw geblesseerd uitgevallen was. Zijn vervanger was de uitstekend keepende Lex uit E5! Vanaf de aftrap waren de geelzwarten goed bij de les. De eerste kans was voor Job, maar hij had het vizier nog niet op scherp. Een verdediger van Hoogeveen lette bij de tweede kans van Job niet goed op en werkte de inzet pardoes in het eigen doel: 1-0. Een mooie opsteker die nog mooier werd toen Sander in de vijfde minuut verwoestend uithaalde voor de 2-0. Daarna volgde een mindere periode en kwam Hoogeveen sterk opzetten. De verdediging met als laatste man Thomas en zijn medestrijders Aine en Mika waren sterk begonnen , maar lieten samen met de rest middenvelders Fons en Amin en aanvallers Job en Sander enkele steekjes vallen. Binnen twee minuten was de stand weer gelijk, waarbij de Alcideanen niet best verdedigden. Wel was het zo dat invaller-keeper Lex (bedankt daarvoor nog, Lex!) totaal niks kon doen aan deze twee treffers. Voor rust waren er nog volop hele en halve mogelijkheden. Gescoord werd er echter niet meer.
Na de ranja en enkele tactische aanwijzingen van trainer Erik zochten zijn mannen direct weer de aanval.  Het had resultaat, want Job knalde in twee keer de 3-2 binnen. Twee minuten later mocht hij een corner nemen en plaatst die pardoes op het hoofd van Amin, die schitterend inkopte: 4-2. Alsof dat nog niet genoeg was deed Mika nog een duit in het zakje. Zijn moeder keek net op van haar schermpje en zag dat Mika een geweldige pegel losliet. Met een grote boog viel de bal in het Hoogeveen-doel. Daarna appte moeder direct de wereld in dat Mika een prachtige goal gemaakt had. En terecht, daar mocht zij haar mobieltje wel even voor gebruiken! Nog een keer wisten de Hoogeveners in de slotfase het net te vinden: 5-3. Zelfs daarna was Alcides E4 nog dicht bij een doelpunt, want Amin knalde de bal nog een keer op de lat. Dit werd helaas geen doelpunt erbij. Al met al een goede wedstrijd van de mannen van Erik en Roël met een happy end!

Alcides E4 – Hoogeveen E3 5-3

Scoreverloop:  3e minuut Eigen doelpunt, na inzet Job, van Hoogeveen 1-0, 5. Knaller van Sander 2-0, 13. Speler Hoogeveen 2-1, 14. Speler Hoogeveen 2-2, ruststand: 2-2, 32. Job in twee keer raak 3-2, 34. Kopbal Amin 4-2, 42. Afstandsschot Mika 5-2, schot van dichtbij Hoogeveen 5-3.
Scheidsrechter: Henk ‘Snelle Henkie’ Haxe.
Toeschouwers: 32.
Opstelling: Doel; Lex; verdediging: Aine, Thomas en Mika; middenveld; Amin en Fons; voorhoede:  Sander en Job.
Bijzonderheid: Stefan afwezig vanwege nieuwe knieproblemen. Bryan geblesseerd aan de kant vanwege een gebroken kleine teen.

De penaltyserie werd een gelijkspel 3-3. Gescoord werd er in de strafschoppenstrijd door Job, Sander en Thomas. De spelers Amin (naast), Mika (lat), Fons (gestopt), Aine (gestopt) en Lex  (naast) wisten het net niet te vinden. Doelman Lex stopte twee strafschoppen en zag een penalty op de lat gaan, een over gaan en een naast gaan!

Nagekomen bericht:

Zaterdag 2 november

Alcides E4 verliest onnodig ruim van FC Meppel E4

Meppel – Alcides E4 verloor op het kunstgras van FC Meppel met 1-7 van FC Meppel. En dat was absoluut geflatteerd! Goed, FC Meppel was wel beter, maar de geelzwarten verprutsten veel kansen en waren niet slecht aan het voetballen. Met Stefan terug in het doel zat er weer een goed slot op de deur. Helaas was Sander afwezig omdat hij met een dikke griep op bed lag. Pas in de achtste minuut viel de eerste FC Meppel-treffer. Bryan maakte op fraaie wijze gelijk, maar vlot daarna maakte FC Meppel het tweede en derde doelpunt. Daarna brak er een periode aan, waarin Alcides op jacht ging naar doelpunten. Alleen stonden paal en lat (twee keer) verdiende tegentreffers in de weg. Na rust ging het wat minder bij de Alcideanen en vielen er nog vier doelpunten voor de thuisclub. Ondanks het verlies werd er hard gewerkt in het veld, goed samengespeeld en viel er voor de 38 toeschouwers genoeg te genieten. Vervelende bijkomstigheid was dat Stefan opnieuw geblesseerd uitviel met knieproblemen. Vermoedelijk moeten zijn teamgenoten hem weer een tijdje missen.

FC Meppel E3 – Alcides E4 7-1

Scoreverloop:  8. FC Meppeler 1-0, 11. Bryan 1-1, 13. Eigen doelpunt Amin 2-1, 15. FC Meppeler 3-1, ruststand 3-1, 29. FC Meppeler 4-1, 40. FC Meppeler 5-1, 43. FC Meppeler 6-1, 45. FC Meppeler 7-1.
Toeschouwers: 41.
Opstelling: Doel: Stefan (Fons). Verdediging: Aine, Thomas  en Mika. Middenveld: Amin en Fons. Voorhoede: Job en Bryan.
Bijzonderheden: Sander ziek thuis!

De penaltyserie werd een gelijkspel: 3-3. Job, Aine en Fons mikten raak. De Alcideanen Amin (over), Mika (naast),  Bryan (over), Thomas (gestopt) konden niet de juiste richting aan de bal geven helaas. Fons zag twee schoten naast gaan, een bal op de lat en een op de paal belanden en stopte twee schoten!