Alcides E5 – De Olde Veste'54 E7


Vandaag moesten de boys en dame aantreden tegen De Olde Veste uit Steenwijk. Het was best fris en met een pittige warming up stoomden Stefan en Youri ze klaar voor de wedstrijd. Kort voor de aftrap was er nog een scheidsrechters wissel, Edwin en Jannis hebben geruild. Edwin wilde ook wel eens een echte topwedstrijd fluiten en die is daarom aangesteld voor volgende week tegen Rouveen.


1e helft
De Olde Veste begon voortvarend aan de wedstrijd, met gevaarlijke uitbraken doken ze een paar keer gevaarlijk op voor de goal van Mika maar die was niet onder de indruk en plukte de ballen uit alle hoeken en zelfs een keer van de voeten van de snelle spits van De Olde Veste. Uit een snelle tegenaanval van Alcides was het Cas die een uitstekend pasje gaf of Boaz en die ging op snelheid z’n man voorbij, tikte de bal langs de keeper en de 1-0 stond op het scorebord. Het spel golfde heen en weer en weer was het De Olde Veste die er gevaarlijk uit kwam en de spits liet Mika kansloos 1-1.
Alcides was het een beetje kwijt, waren te afwachtend en niet aggresief genoeg, de 1-2 liet dan ook niet lang op zich wachten, weer een snelle uitbraak en wederom was Mika kansloos. Met het nodige kunst en vliegwerk hielden Quinn, Thomas en Mika het elftal op de been. Jannis had zin in Ranja en blies op z’n fluit voor het rustsignaal.


2e helft
Na een taktische bespreking van Stefan en Youri en enkele omzettingen begon Alcides sterk aan de 2e helft. Younes was er als de kippen bij om de 2-2 in de netten te leggen, de razende reporter zat nog in de kantine en zag binnen op de tv via teletekst dat er gescoord was. Met een kopje koffie in de ene en een vul koek in de andere hand vloog ie als een razende naar het veld en zag dat het wederom Younes was die scoorde 3-2 voor Alcides. Wat een geweldige start van de 2e helft, ze waren als herboren lekker agressief en gunden de tegenstander geen enkele ruimte. Sterk doorjagen van Olaf en Boaz en via laatstgenoemde belande de bal bij wederom Younes en die weet wel raad met dit soort kansjes 4-2. Ook De Olde Veste kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit maar achterin waren het Thomas en Quinn die iedere tegenaanval onschadelijk maakten. Een mooie aanval van Alcides via Tim, Pien, en een mooi balletje van Younes was het Cas die vrij voor de keeper verscheen en de 5-2 in de touwen ramde. De spelertjes van De Olde Veste geloofden er niet meer in en begonnen op elkaar te mopperen, Alcides profiteerde hier optimaal van en via 2x Younes stond er aan het einde een 7-2 eindstand op het scorebord.

Een prima 2e helft van Alcides E5 en volgende week wacht de koploper Rouveen E2 dat een iets beter doelsaldo heeft dan ons. Ik hoop op een mooie sportieve wedstrijd en dat uiteindelijk de punten in Meppel blijven.


Tot volgende week
De Razende Reporter


Foto's van deze wedstrijd gemaakt door onze razende fotografe staan in fotoalbum: Alcides E5 - Olde Veste'54 E7.