Alcides E5 - SJO OFW E1


Vandaag stond de topper in de 3e klasse op het programma, op bezoek kwam SJO OFW E1 dit is een combinatie van jeugd uit Wapserveen en Wilhelminaoord. Beide teams stonden gedeeld 2e met 9 punten uit 4 wedstrijden. Onze keeper Mika was vandaag afwezig en als vervanger deed Milan uit E6 bij ons mee.  Het was een prima voetbalweertje vandaag en de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd.

1e helft
De wedstrijd golfde heen en weer in een hoog tempo, de 1e kans was voor SJO OFW E1 maar Pien liet zien dat ze een uitstekende vervangster is voor Mika en hield de bal knap uit het doel. Het was al snel duidelijk dat SJO OFW E1 het fysieke spel niet schuwde, een grove charge op Olaf die min of meer vliegles kreeg werd bestraft met een vrije bal en een vermanende toespraak van de scheidsrechter. Alcides was toch min of meer een beetje beduusd door dit harde spel en lette ff nie op en daar was de snelle spits van SJO OFW E1 die de bal binnen tikte en de 0-1 stond op het scorebord. Alcides rechte de rug en vanuit een snelle uitbraak kwam de bal voor de voeten van Boaz die de bal net binnen kon tikken 1-1!! Nu was het ff alleen maar Alcides wat de klok sloeg en Milan maakte er met een mooi afstandsschot 2-1 van, en SJO OFW E1 was nog niet van de schrik bekomen of Younes ramde de 3-1 tegen de touwen. Alcides had nog wel een paar grote kansen maar de keeper van SJO OFW E1 hield de ballen keurig tegen. De ruststand was dan ook 3-1 voor Alcides.

2e helft
Na dat Stefan de mannen nog ff wat tactische tips had doorgeven en dat we vooral het balletje moesten laten rollen en proberen de duels te vermijden. Vanuit de aftrap was het echter SJO OFW E1 die direct profiteerde van een slippertje in de achterhoede en daar was de 3-2. Echt onder de indruk waren we niet en Younes ronde een perfecte aanval keurig af, de bal ging over meerdere schijven via Cas, Tim, Quinn en Boaz kwam de bal bij Younes en die ronde wederom keurig af 4-2 voor Alcides. SJO OFW E1 deed er nog een schepje bovenop en knokte voor iedere bal en gingen hard de duels in en voordat we er erg in hadden stonden we binnen 5 minuten met 4-5 achter.  Stefan pepte zijn team nog een keer op en zelfs Olaf was weer opgelapt om het tij te keren. We begonnen plotseling weer te voetballen en kregen kansen op de gelijkmaker maar de keeper redde goed, uit de counter werd SJO OFW E1 ook regelmatig gevaarlijk maar de verdediging met Milan en Thomas wilde nie zwichten en anders was daar altijd nog de voortreffelijk keepende Pien. Een overtreding van SJO OFW E1 werd bestraf met een vrije trap op een mooie positie, Younes ging achter de bal staan en het hele sportpark Ezinge sidderde, hij nam een aanloop en de bal spatte uiteen op de lat, helaas geen 5-5 maar de aanval liep door en via Quinn kwam de bal wederom bij Younes die haalde weer van afstand uit en ja hoor de 5-5 stond op het scorebord. We kregen vlak voor tijd nog een mooie kans maar de keeper hield Younes van scoren zodat de eindstand van vandaag 5-5 was.
We waren vandaag voetballend weer de betere partij en als we nog iets beter het balletje rond laten gaan dan moeten de volgende keer kunnen winnen van deze tegenstander, in ieder geval niet mee gaan in het fysieke spel want dat leggen we af tegen deze fysiek sterke tegenstander. Komende zaterdag zijn we vrij en 18 april wacht opnieuw een thuiswedstrijd en dan tegen MSC E8

De razende reporter

De foto's staan in het album: Alcides E5 - SJO OFW E1