Alcides E5 - Trinitas E1


Op een regenachtige frisse zaterdagochtend werd Alcides E5 bezocht door Trinitas E231 (oid). Deze stoere Frieze club was direct na zonsopkomst vertrokken naar het zuidelijk gelegen Meppel. Bevend en trillend zaten ze in de auto’s. Ze wisten dat het een zware ochtend zou worden. En dat werd het!
 
Alcides E5 begon uitstekend voorbereid aan deze kraker. Om te voorkomen dat de kleding nat zou worden door de regen besloten leider en trainer om de kleren pas vlak voor de wedstrijd te laten arriveren. Het feit dat Tim met zijn familie op vakantie was en de wastas nog bij hen thuis stond hielp daarbij goed!
Gedreven werd de wedstrijd in de motregen gestart. Het bleek al snel dat de spelers van Trinitas het lichamelijke contact niet uit de weg gingen. Al vlot werd Younes neergehaald door speler 8, die ook later in de wedstrijd nog vaak stond te duwen. Hij blonk overigens niet uit door zijn voetbalkwaliteiten.
Het eerste doelpunt door Trinitas viel snel, de verdediging van Alcides kon niet vlot genoeg reageren en de bal rolde het doel in. Met een achterstand werd Alcides E5 gedrevener, ze begonnen goed tegendruk te geven. Mika keepte als een tijger en de spelers speelden elkaar mooi de bal toe.
Younes zag zijn kans en scoorde een mooi doelpunt. De stand is gelijk en de spanning neemt toe. En nadat Pien een keer naast had geschoten pakte Trinitas de counter en met een strakke actie werd 1-2 gescoord. De bal was hard, er was geen houden aan.
Maar Alcides laat zich niet kisten en één van de volgende kansen werd door Pien benut, ze schoot hem mooi via de paal in, 2-2 was een feit. Het gooide olie op het vuur van Trinitas, want al snel scoorden ook zij weer, het werd 2-3. De nummer 10 van Trinitas was de enige ster-speler. Hij speelde goed en had een aandeel in menig doelpunt.
De verdediging van Alcides moest even weer op dreef komen, maar Quinn, Thomas en gastspeler Milan, wisten de bal vaak tegen te houden. En keeper Mika deed het geweldig, hij was niet bang om een heel eind zijn doel uit te lopen.
Na een paar mooie passes kwam Cas vlak voor het doel aan de bal. Hij aarzelde niet en schoot zuiver en hard de bal in het doel, 3-3 !
Olaf pakte met een geweldige actie op het middenveld de bal op en stond daarmee samen met Boaz aan de basis van een mooie actie van Cas. Jammer genoeg was het doel net wat te smal.
Na de pauze ging het spel vlot door. Het duurde niet lang voor Cas zijn kans zag. Na prachtig mooi samenspel op het middenveld kreeg hij de bal in de voeten, hij knalde de 4-3 in het net !
Termen als “pak ze” klonken uit de monden van de fanatieke Alcides-ouders aan de kant van de lijn. De moeder van Younes moest tegengehouden worden om haar aangevallen zoon te beschermen. Gelukkig konden de omstanders haar met een kop koffie rustig houden.
Paniek was niet meer nodig, de wedstrijd ging in t voordeel van Alcides. Trinitas verloor steeds meer terrein, het fysieke spel van een paar spelers had geen effect meer. De Alcidianen doorzagen de acties en gingen er prima mee om. De beruchte nummer 8 had door Quinn het gras inmiddels al van heel dichtbij bekeken.
Alcides was inmiddels stukken beter, het kon bijna niet meer misgaan. En na een uitstekend schot van Quinn werd voor de zekerheid nog een doelpunt gezet.
Dat was gelijk ook de eindstand, Alcides E5 won met 5-3 van Trinitas.
Een terechte uitslag !

Foto's staan in het fotoalbum: Alcides E5 - Trinitas E1.