Alcides E8 verliest ruim van kampioen

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd van Alcides E8 tegen SVN E4 op het programma. Dit was een bijzondere wedstrijd, aangezien de E8 uit was op revanche (de uitwedstrijd werd verloren en is de enige verliespartij tot nu toe) en SVN kan kampioen worden als het de wedstrijd wint. Voor beide ploegen staat er dus wat op het spel. Door de vakantie konden Diego en Zakaria niet mee doen. Als vervanger deed Zacharia (E7) met de E8 mee.

Dat de E8 gemotiveerd was om revanche, was goed te zien. Vanaf het eerste begin zocht de E8 de aanval. SVN kwam het eerste kwartier niet aan aanvallen toe en het was het eigenlijk een wonder dat het na dit kwartier maar 1-0 stond. Deze voorsprong kwam tot stand door een korte corner van Wout op Lesley die de bal buiten het bereik van de keeper prachtig in het doel schoot. In dit eerste kwartier waren er kansen voor Lesley, Wout, Luc en Bart. Of ze kwamen net een teen tekort, de keeper maakte goede reddingen of de inzet werd net geblokt. Steeds werd het net geen doelpunt. Na dit kwartier kwam SVN op gelukkige wijze op gelijke hoogte. Op het middenveld werd onnodig de bal verloren en SVN kwam er snel met een paar spelers uit. Bij Alcides stonden er veel spelers voor de bal, waardoor Tygo en Mees tegenover drie spelers van SVN stonden. Deze speelden dit goed uit, waardoor de 1-1 op het bord stond. Dit gaf SVN moed. Iets later kreeg SVN een corner en deze werd prachtig binnengekopt. Vlak voor rust werd het zelfs nog 1-3. Een ongevaarlijke voorzet werd door Wout onbedoeld van richting veranderd, waardoor deze bij de eerste paal in het doel verdween. Dit was ook meteen de ruststand.

Na de rust ging op onverklaarbare wijze bijna alles mis bij E8. Bij het uitverdedigen werd er tegen elkaar geschoten, er werd uit positie gelopen, ballen werden niet meer aangenomen en de tegenstander werd niet meer gedekt. Bij SVN daarentegen lukte heel veel. Bijna elk schot ging onhoudbaar op doel, rebounds kwamen bij SVN terecht, etc. Het gevolg was dat SVN uitliep naar een 1-12 tussenstand. Wat wel heel goed was van de E8, is dat ze wel hun best bleven doen. In de laatste 5 minuten kwam er weer wat lijn in het spel en uiteindelijk kwam er ook nog een doelpunt. Zacharia schoot de bal prachtig via de onderkant van de lat in het doel. Hiermee was de eindstand bepaald op 2-12. Voor de E8 een wedstrijd om snel te vergeten. Voor SVN een mooie wedstrijd, want ze werden hiermee kampioen.