Alcides en RKHVV vermaken publiek niet

Alcides is ook na twee wedstrijden nog ongeslagen in de zondaghoofdklasse A. Bovendien werd keeper Danny Bos nog niet gepasseerd. Maar of de 0-0 thuis tegen RKHVV nou echt met gejuich werd ontvangen in het Meppeler kamp? Nee, zo vonden trainer Wilko Niemer en aanvoerder Dennis Blokzijl zondag na afloop.
Daarvoor was het spel gewoon te mager en matig. Alcides begon redelijk en kreeg via Ryan Luyckx en Frank Fokke twee kleine kansjes, RKHVV was ook niet de ploeg die het van sprankelend aanvalsspel moest hebben, na de nederlaag van vorig weekend.Na rust zakten beiden ploegen nog verder weg. Er was pas opwinding in de 69e minuut. Alcideaan Bram Komduur maakte op het middenveld een harde overtreding en moest met een rode kaart van het veld. RKHVV was daarna echter niet bij machte om het numerieke voordeel in een doelpunt om te zetten. Alcides beperkte zich tot verdedigen, maar kwam nauwelijks in de problemen. Een schot van Olaf de Grip zeilde nog bijna in de bovenhoek en Boye Keizer kreeg nog een kansje, maar dat leverde helemaal niets op. Zo bleef het 0-0 en heeft Alcides na twee wedstrijden vier punten.
Bron: Meppelercourant.nl
Foto's: PRDigitaal, Pieter Reinink