Alcides F1 - Heerenveen F1

Zaterdag 5 oktober 10.45 uur

Na het gebruikelijke samenkomen in de kantine  is de F1 van Alcides afgelopen zaterdag met goede moed vertrokken naar Heerenveen. Gerard-Jan en Julian kwamen rechtstreeks naar Heerenveen toe van hun weekendje weg. Er was weer voldoende support aanwezig om de boys aan te moedigen en zelfs vanuit Engeland waren er 2 supporters bij. Het weer was prima; bewolkt maar droog. Alles beloofde veel goeds.
Met uitzicht op het Heerenveen stadion werd er warmgelopen en ingespeeld met Gert-Jan. Verderop was Ilias volop bezig Tim klaar te stomen voor zijn eerst keer keepen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd de tegenstander nog even angst ingeboezemd met de altijd sterke yell ‘’Citroen, citroen, citroen… we worden kampioen’’ en met een kleine vertraging begon de strijd achteraan op veld 3 bij Heerenveen.
Meteen in de wedstrijd had Heerenveen balbezit en trokken de friezen richting de goal van Alcides. In de eerste minuten speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van Alcides. Heerenveen had een aantal kansen waaronder uit een corner maar dankzij hard werken van de boys en een paar fraaie reddingen van Tim werd de 0 vastgehouden. De verslaggever had de indruk dat deze wedstrijd wel een in een 0-0 zou kunnen gaan eindigen. Al snel kwamen er ook een paar kansen voor Alcides maar helaas bleef een goal uit. De twee ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en de spanning bij de supporters van beide partijen was voelbaar.
Even zag het er naar uit dat Heerenveen de 1-0 zou gaan maken maar dat feestje werd even verstoord door een harde maar faire verdedigingsactie van Ynze en snel was de bal weer in de veilige handen van Tim. Tim trapte de bal naar Julian die er vervolgens mee richting de goal van Heerenveen ging en hij versierde een corner voor Alcides. De corner werd prima genomen door Julian maar resulteerde niet in de zo gehoopte 1-0. Nadat er nog een bal op de paal belandde bij Alcides werd er afgefloten voor de rust. Het was een mooie wedstrijd tot dusver met kansen over en weer maar met wel veel druk vanuit de tegenstander.
In de rust werden de boys toegesproken door Gert-Jan om de puntjes op de i te zetten en na een verdiend bekertje drinken en de yell begon de strijd der titanen weer.
De 2e helft begon gelijk op maar al snel kwam er een kans voor Younes die er helaas niet inging. Kort daarna gevolgd door een kans voor Dikkie maar ook deze werd niet omgezet in een goal. Kort daarna volgde een counter aan de zijde van Heerenveen en schoot de Nr 4 van Heerenveen de bal langs keeper Timo; 1-0.
Nadat Alcides weer afgetrapt had, kwam de bal weer snel bij Heerenveen terecht maar een tackle van Tarik voorkomt een kans aan de zijde van Heerenveen. Het balbezit in de momenten daarna is voor de tegenstander en Tarik krijgt een blessurebehandeling na een iets te enthousiaste actie van een van de friezen. Gelukkig valt de schade mee en kort daarna is er een kans voor Tarik om te scoren maar.. helaas.
Even later wordt een schot van Dikkie door de friese keeper tegengehouden en gaat de bal meteen naar de helft van Alcides wat resulteert in de 2-0. Kort daarna wordt een bal van Heerenveen van de lijn gered door Tarik. Niet lang daarna wordt een schot van afstand bijna gered maar belandt deze toch via de paal in de goal. Kort daarna volgt het eindsignaal en eindigt de wedstrijd in 3-0 voor Heerenveen.
Alcides heeft prima gevochten en ook zeker regelmatig mooi voetbal laten zien maar deze keer waren zij niet de sterksten…
De penalty shoot-out gaat Alcides in met Ynze op goal en wordt wel gewonnen met 5-3!
Na afloop van de wedstrijd kwam de bus van Feyenoord het complex oprijden maar helaas voor de scouts van Feyenoord was de F1 van Alcides toen al uitgespeeld. Gelukkig maar want dan kunnen we nog zeker 1 seizoen van deze kanjers genieten in Meppel!