Alcides F1 nog lang niet uitgebekerd

Alcides F1 trof in de derde bekerwedstrijd Wolvega F1. Net als vorige week tegen Olde Veste, waren de teams de eerste 5 minuten aan elkaar gewaagd. Maar Tarik gaf met een afstandsschot vanaf de middenlijn duidelijk aan in welk doel die bal moest belanden. In de 7e minuut was het dan ook raak, na een mooie opbouw met Mees en Dikkie, schoot Julian prachtig binnen.Wolvega bleek niet bij machte om het samenspel van Alcides te doorbreken en kwamen door geweldig verdedigend werk van Timo en Mees niet meer over de middenlijn. Tim kreeg de bal op links van Dikkie en passeerde de tegenstander met zijn befaamde stop-sprint actie. Het schot dat volgde leek te smoren in de verdediging, maar hobbelde toch als eigen doelpunt voorbij de keeper: 2-0.Met een prachtige kopbal van Tarik uit een hoekschop en een droog afstandsschot van Kjeld, werd wel duidelijk dat het niet bij twee doelpunten blijven. In de 18e minuut nam Younes de bal dan ook op zijn machtige linker slof. De keeper zat er nog wel aan, maar onvoldoende om de 3-0 te voorkomen.Ynze had als keeper in de eerste helft 2 ballen gehad en werd in de tweede helft vervangen door, wat later bleek, onze vliegende keep Tarik. Alcides begon wel meteen weer met de druk naar voren te spelen, maar allemaal wat minder nauwkeurig dan de eerste helft. Wolvega kreeg zo waar een kans door goed samenspel van de vooraf gevreesde dames Bijdevaate. Maar de verdediging van Alcides staat als een huis en Timo onderschept de bal en wordt aangemoedigd om op zijn beurt, de hele verdediging van Wolvega zoek te spelen. Dat lukt hem ook nog bijna. In de 27ste minuut doet Mees precies hetzelfde en het schot beland net aan de verkeerde kant van de paal. Ook uit een geweldige flipperkast in de zestien meter van Wolvega, met wel 10 doelpogingen, kwam geen doelpunt.Ynze dribbelde vervolgens vanaf de middenlijn, omzeilde een paar verdedigers en speelde zichzelf prachtig vrij aan de rechterkant. Met buitenkantje rechts schiet hij onnavolgbaar de vierde binnen.Meteen na de aftrap van de 4-0 schiet Kjeld zijn tweede tegen de lat en zo komt bij toeval een aanval van Wolvega tot stand. Onze vliegende keep die de middenstip goed bewaakt, ziet een poging van de eigen helft van Wolvega over zich heen gaan, maar toch ver naast. Met de perfecte uittrap van Tarik kwam daarna de mooiste aanval van Alcides tot stand. Prachtig 1x raken, ging de bal over 4 schijven naar Younes, die maar net naast schoot.

Een zeer goed resultaat en de nul gehouden. Na drie overwinningen is Alcides F1 nog lang niet uitgebekerd. .