Alcides F1 speelt puik toernooiAlcides F1 heeft donderdag op een mooie Hemelvaartsdag een puik toernooi gespeeld in Assen bij voetbalvereniging ACV met tegenstanders als GVAV, ACV, LEO, Be Quick en LTC.
We moesten vroeg uit de veertjes want we moesten om 8:10 uur klaar staan voor een mooie opening van het toernooi dus, om zes uur gingen onze wekkertjes om zo om 7:00 uur te vertrekken vanaf Alcides.
Nadat eenmaal de opening geweest was moesten we onze eerste wedstrijd spelen die we vrij gemakkelijk wonnen met 4-0 tegen LTC F1, dit gaf de jongens een goed gevoel voor het vervolg van het toernooi.
Na een wedstrijdje rust moesten we het opnemen tegen LEO F1 ook voor ons een onbekende tegenstander dus serieus nemen en vol er tegen aan, ook deze wedstrijd werd gewonnen met 2-0 na twee wedstrijden konden we zien dat het spel van Alcides goed verzorgd was, veel over spelen en de ruimtes opzoeken en de tegenstander weinig ruimte geven!
Na weer een kwartiertje rust moesten we voor de derde wedstrijd tegen het thuis spelende ACV F1 die tot nu toe ook nog alles hadden gewonnen dus een serieuze opponent voor de titel van de poule, deze wedstrijd ging gelijk op maar Alcides stond wel meer onder druk door drie goed spelende en behendige spelers van ACV. Deze wedstrijd kwamen we dan ook niet verder dan een 1-1 stand en daar waren wij als Alcides best wel tevreden mee!

Nu hadden we een uur pauze dus tijd om even wat relaxte dingen te doen, keuvelen met ouders, penalty bokaal die overigens niet zo goed ging en schieten op een grote opblaas pop en pijl en boogschieten. En natuurlijk weer klaar maken voor een sterke tegenstander GVAV F1 die ook nog alles had gewonnen!
Bij het observeren van onze tegenstander wisten we dat deze jongens dan ook absoluut geen ruimte mochten krijgen omdat hier ook een paar zeer goede spelers tussen zaten! In het kwartiertje voetbal werden dan ook heel veel kansen gecreëerd door beide partijen iets meer door GVAV maar deze wedstrijd bleef ook onbeslist en eindigde in een 2-2 eindstand. s
Stand van zaken is nu 2 twee gewonnen en twee gelijk, 8 punten.
Na ons moest GVAV gelijk weer spelen tegen ACV dit was een belangrijke wedstrijd want bij een gelijk spel zouden we, als wij de laatste wedstrijd zouden winnen allemaal gelijk komen en kans maken om poule winnaar te worden! maar helaas ACV won vrij gemakkelijk met 4-1 dus ons restte dan nog winnen van Be Quick om 2e te worden in de poule. Dit ook tegen de jongens verteld  om ze te motiveren voor de winst. Dit was tevens de laatste wedstrijd van de poule die wij dan ook nog naar een moeilijke eerste 5 minuten toch met 4-1 wonnen.

Ongeslagen in de poule en 11 punten behaald goed voor een tweede plaats.
Verdere evaluatie, goede diepe spits Kjeld die sterk aan het spelen was, agressief en sterk aan de bal. Goed middenveld Tim, Tariq en Dickie die het spel goed breed hielden en veel overspeelden. De verdediging Mees, Timo en Julian sterk in positie met af en toe hele fraaie acties op de flanken. En Ynze die niet onze vaste keeper was maar in twee wedstrijden wel zeer belangrijk was tegen ACV en GVAV. De jongens hebben ook nog gerouleerd op posities en dit ook vakkundig ingevuld.
Conclusie een zeer tevreden technische staf en ouders met een overall cijfer van een 8.5.