Alcides F3 – SVN’69 F2 10-0



Vandaag speelden we een thuiswedstrijd tegen SVN’69 F2. Eigenlijk was het vandaag een inhaalprogramma maar omdat op de oorspronkelijke datum SVN niet kon spelen, was de wedstrijd naar vandaag verplaatst.

1e Helft
Om 9:00 was de aftrap, de eerste 10 minuten waren een beetje rommelig maar we waren wel sterker.  Milan vond het na een tijdje wel welletjes en zette aan de rechterkant van het veld aan voor een rush en liep alles en iedereen voorbij, zijn voorzet was op maat en Rowan was er als de kippen bij om de bal in het netje te leggen 1-0 voor Alcides. Vanaf de aftrap zetten  we met z’n allen direct weer druk op SVN’69 , Milan kreeg de bal aan de rechterkant van het veld en legde hem voor z’n linker en haalde verwoestend uit 2-0.  Na onze 2e goal kwam SVN’69 er gevaarlijk uit via een counter een afstandsschot van hun werd met een katachtige redding uit de kruising getikt door Matthijs. Een verre uittrap van Matthijs kwam via Jacqueline terecht bij Yannick en die legde de bal terug op Thomas, die vervolgens verwoestend uithaalde en de bal in de kruising schoot, dat was 3-0. SVN’69 begon wat aan te dringen en kwam een aantal keren gevaarlijk voor de goal, maar Milan en Tijmen hadden de verdediging prima op orde en als er dan nog is een schot op goal kwam dan was daar altijd nog Matthijs.  Een diepe bal van Daan op Jesse ging langs alles en iedereen, Jesse was sneller dan de verdediging van SVN’69 en legde de bal strak voor, daar stond onze spits Rowan weer en die schoot de bal er netjes in 4-0. Dit was ook de ruststand.
 
2e Helft
Na een heerlijk kopje Ranja waren we weer helemaal klaar voor de 2e helft, Barry heeft nog een paar aanwijzingen gegeven. Goed omschakelen bij balverlies en blijven voetballen.  Vanaf de aftrap werd direct het krachtsverschil duidelijk, een steekballetje van Daan op Boaz en die schoot de bal door de benen van de keeper 5-0. SVN’69 was de weg helemaal kwijt  een afvallende bal werd hard ingeschoten door Jesse 6-0.  SVN’69 mocht opnieuw aftrappen, maar tijd om rustig op te bouwen werd ze niet gegund. Direct druk zetten van onze kant en een diepe bal van Tijmen richting Jesse en die schoot de bal weer hard tegen de touwen, dat was de 7-0 voor ons.  Het was alleen maar Alcides wat de klok sloeg, een corner werd niet goed weggewerkt door SVN’69 en Yannick ramde de bal in het doel 8-0. SVN’69 zette nog aan voor een slotoffensief, ze wilden zo graag een doelpuntje meepikken richting Nijeveen maar knap keeperswerk van Matthijs die op de doellijn geholpen werd door Tijmen voorkwam een tegen doelpunt.  Matthijs schoot de bal richting Milan en via een vloeiende aanval kwam de bal bij Jesse en die stuurde Boaz de diepte in 9-0. Vanaf de zijkant werden onze helden nog een keer flink aangemoedigd door de vaders en moeders om de 10-0 te maken en in de laatste minuut lukte dit. Jesse was weer eens te snel voor de verdediging van SVN’69 en schoot de bal fraai binnen 10-0 !!! wat een monsterscore.

Prima gespeeld mannen, we zien dat er steeds beter gevoetbald wordt !! Marco bedankt voor de uitstekende leiding.