Alcides F4 wint twee wedstrijden in een week!

Afgelopen week was een drukke week voor de kinderen en de ouders van de F4. Na de ruime overwinning van vorige week zaterdag stond afgelopen woensdag de inhaalwedstrijd voor de beker tegen Staphorst F5 op het programma en zaterdag werd de competitiewedstrijd tegen JVZ (Zuidwolde) gespeeld.

Bekerwedstrijd in en tegen Staphorst

Ondanks dat het een doordeweekse avond was en ook nog eens een uitwedstrijd, was het voor het eerst dat de F4 helemaal compleet was. Een super opkomst, maar voor trainer Abdullah ook wel weer lastig. Met 4 kinderen langs de kant is het toch hard werken! Dat veel wissels ook een voordeel is, bleek aan het eind van de wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd was al snel te zien dat de tegenstander beter is dan die van de zaterdag ervoor. Er waren pittige duels en zomaar met de bal aan de voet het veld oversteken zat er niet in. Staphorst speelt in de competitie dan ook niet voor niks hoger dan de F4 (bij Alcides F3). De F4 was wel de bovenliggende partij, maar Staphorst gaf weinig kansen weg en kwam er steeds gevaarlijk uit. Gelukkig keepte Jourik goed en waren Max en Bas ook steeds achterin te vinden. Uiteindelijk was het Sammy die voor de 0-1 zorgde. Dit zorgde nog niet voor de rust in het spel (en bij de ouders!). Al snel viel alweer de gelijkmaker uit een uitval van Staphorst. Hierna zochten de mannen en Bente steeds vaker de aanval. Luuk en Jurre waren aanjagers op het middenveld, terwijl Nacim en Djesse veel aanvallen voorbereiden. Het afmaken van die aanvallen gebeurde tot de rust door Sammy (2 keer) en Savin (2 keer). Hierdoor was de ruststand 1-5. UIteraard was iedereen hier erg blij mee. Behalve Staphorst (incl leiders) en na de rust waren de rollen omgedraaid. Al snel was het Staphorst die het doel van de nieuwe keeper Max opzocht. Aan het eind van de eerste helft scoorde Alcides veel, maar in de tweede helft was het anders om. Staphorst scoorde binnen 10 minuten 3 keer, waardoor de tussenstand 4-5 werd. Spannend dus.... Gelukkig was het Nacim die het tij keerde door de 4-6 te scoren. Hiermee was het verzet van Staphorst gebroken. Staphorst was moe en de kids van Alcides hadden veel energie over. Door doelpunten van Lamar, Savin en Djesse werd de eindstand 4-9. Al met al een knappe overwinning van de F4 en hiermee gaan ze door naar de volgende ronde in de beker!

Alcides F4 - SJO JVZ F7

Na de knappe overwinning tegen Staphorst stond alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Zonder Jurre en Nacim moest het team de strijd met JVZ aangegaan worden. De eerste helft was het een gelijkopgaande strijd waarbij de F4 volop de aanval zocht en daarbij vergat om ook te verdedigen. Bij de enkele tegenaanvallen was het mede dankzij de snelheid van Djesse, Max en Savin dat er geen tegendoelpunt viel. Gelukkig waren de meeste aanvallen voor F4, maar ze waren ongelukkig in het afronden. Of de ballen gingen naast of er werd weer goed verdedigd door de keeper van JVZ. Na een goed schot van Djesse kon de keeper de bal niet onder controle krijgen. Bas kreeg hierdoor de bal bij de tweede paal en schoot de bal hard in het doel, 1-0. Vlak voor rust scoorde Savin met een mooi schot de 2-0. In de rust werd er bij JVZ van keeper gewisseld en dat pakte voor de F4 goed uit. Deze keeper was minder goed en had moeite met het uitschieten van de bal. Hier maakte de F4 dankbaar gebruik van. Ook het veldspel was goed. Op het middenveld speelden Bente en Jourik goed en Lamar en Sammy werkte erg hard. Djesse en Savin zochten via de zijkanten het doel van JVZ en Bas speelde als (erg) diepe spits. Sammy scoorde in de tweede helft het eerste doelpunt, waardoor het 3-0 werd. JVZ was ook een aantal keren gevaarlijk, maar Max keepte een goede tweede helft en liet geen enkele bal door. Aan de andere kant was het Lamar die een aantal keren gevaarlijk doorbrak, maar pech had in de afronding. Uiteindelijk liep de score door doelpunten van Savin (2), Bas en weer Sammy tot 8-0. Door deze score staat F4 na drie wedstrijden aan kop in de competitie. Voor kinderen die voor het eerst in de F spelen een super prestatie!!!