Alcides F5 laat punten liggen in Steenwijk

Het team van Alcides F5 moest vanmorgen aantreden tegen de koploper uit de competitie, D'olde Veste uit Steenwijk. Winst zou mooi zijn, aangezien we op de 4e plaats staan....gelukkig was het hele team compleet. Om 10.10 op het voetbalveld van D"olde Veste werd de wedstrijd begonnen.....in het begin was het een beetje aftasten van beide kanten. Vanuit de kant van Alcides had het er wellicht mee te maken dat enkele spelers van D"olde Veste wel een kop groter waren en dat maakte op sommige spelers wel wat indruk.....Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op met aan beide zijden kansen. Alcides liet zich beslist niet kennen tegen de koploper en wist soms fraai langs de zijkanten te komen. Helaas lukte het daarna niet altiijd om de bal echt goed voor het doel te krijgen, aangezien D'olde Veste voor het doel goed verdedigde. Na dit kwartier zakte Alcides wat in waar D'olde Veste direct gebruik van maakte....vrij kort op elkaar wisten ze 3 doelpunten te scoren waarbij het duidelijk was dat de verdediging van Alcides hier en daar wel wat gaten had...Gelukkig was het hierna pauze, dus even lekker ranja drinken en luisteren naar de pep-talk van de coach.

Vol goede moed begon F5 aan de 2e helft waarbij nu Danae op het doel stond(Dwayne de 1e helft). Na een fout in de verdediging van Alcides wist D'olde Veste vrij snel na het begin van de 2e helft te scoren wat inhield dat Alcides tegen een achterstand van 4-0 aankeek. Na dit doelpunt leken de meiden en jongens van F5 wakker geschud en kwamen ze steeds beter in de wedstrijd....de verdediging van Alcides werd steeds beter en de spitsen Jesse en Semir kwamen voorin regelmatig aan de bal waarbij na een mooie actie Semir het eerste doelpunt voor Alcides scoorde. Door dit doelpunt werd Alcides steeds feller en het was duidelijk dat qua snelheid de jongens van D'olde Veste het regelmatig moesten afleggen tegen Alcides.....maar helaas wist D'olde Veste toch weer door de verdediging van Alcides te breken waarnaar ze opnieuw tot scoren kwamen. ..5-1...

Het laatste gedeelte van de wedstrijd deed Alcides heel goed hun best, maar lukte het steeds net niet.....D'olde Veste kwam opnieuw 3x tot scoren wat de eindstand maakte op 8-1(D'olde Veste-Alcides).....er had wellicht wat meer ingezeten, maar terugkijkend op de hele wedstrijd hebben ze zich toch kranig gehouden tegen de koploper!