Alcides F6 delft onderspit


Zaterdag 9 november, we spelen tegen Oldeholtpade F2
Om elf uur is het volledige team van F6 aanwezig. We kijken wat in het rond en maken ons zorgen over het veld; het lijkt een rugby-veld, zo verschrikkelijk nat en modderig ziet het er uit. We gaan ons omkleden en krijgen dan te horen dat we op veld 2 gaan voetballen. Gelukkig is dat veld in betere conditie.
We hebben ruim de tijd nog even warm te worden met wat balletjes over trappen. Oldeholtpade doet het zelfde en nu blijkt al een beetje waarom dit team op de eerste plek staat. Het ziet er goed uit. Het doet vermoeden dat dit een pittig potje voetbal gaat worden. Helaas is onze trainer niet aanwezig. Later zal blijken dat dit een groot gemis is.
Om half twaalf fluit de scheids en Oldeholtpade gaat voortvarend van start. Het is snel duidelijk dat zij in de overhand zijn. Onze keeper krijgt het zwaar te verduren. Oldeholtpade speelt georganiseerd en krijgt goede aanwijzingen van hun coach. Het gemis van Ed wordt groter en groter. F6 speelt als los zand. Er zit geen team-gevoel in en wat mis kan gaan gaat ook mis. We spelen niet op tijd af, staan niet vrij, helpen elkaar niet en dit resulteert in een enorme achterstand bij de rust. Met 0-6 achter de kiezen druipen we af richting kleedkamer voor de limonade.
Er wordt wat tactiek besproken door de leidster en ouders en de opstelling wijzigt iets. Andere keeper, meer spelers achter laten. Met dit in het achterhoofd betreden we het veld en tot onze verbazing fluit de scheids al voordat we überhaupt de kids in het veld hebben en de wissels aan de kant. Overigens hebben wij sterk het gevoel dat de scheids niet echt opgewassen is tegen het fluiten van de wedstrijd; vrije trappen worden niet gegund, corners niet goed geregeld en er wordt niet aangegeven dat de kids meer afstand moeten houden van een aftrap.
Oldeholtpade probeert weer voort te zetten wat zij in de eerste helft hebben laten zien. Ondanks een goede verdediging krijgen ze er vrij snel toch weer 3 doelpunten bij. Echter, op één of andere manier herpakken we ons en we laten zien dat we toch echt wel een beetje kunnen voetballen. Met aanwijzingen van ouders langs de kant, bouwen we een geweldige aanval op, staan vrij, spelen goed over en hieruit komt een prachtkans; helaas gaat deze bal naast. Maar het brengt ons meer moed. We verdedigen met z’n allen ons doel. Zetten de tanden er keihard in. Oldeholtpade komt er niet meer langs, hoe ze ook proberen.
En om dit laatste geweldige samenspel te belonen krijgen we nog één kans. En jawel, ons eerste doelpunt deze wedstrijd is een feit! Het spel blijft hierna wat op en neer gaan en weer blijkt dat de scheids niet helemaal met z’n koppie er bij is; hij laat het spel een half uur duren. Diverse mensen van de kant proberen hem te attenderen op het feit dat de tijd al lang om is. Uiteindelijk reageert hij hierop en een zacht fluitje geeft aan dat het over is.
De penalty’s geven aan dat we revanche willen en onze keeper doet het geweldig: ze krijgen er maar 3 in nu. Daarentegen laat hun keeper er wel 5 van ons in gaan.