Alcides gaat hard onderuit tegen Be Quick 1887

Alcides heeft zondagmiddag op sportpark Ezinge kansloos verloren van Be Quick 1887. Na een 0-3 ruststand stapte de formatie van Wilko Niemer uiteindelijk met een 1-5 nederlaag van het veld.
De geel-zwarten begonnen goed aan de wedstrijd en kregen via Danni Lohman en Peter Fokke binnen vijf minuten twee mogelijkheden om de score te openen. Dat gebeurde echter niet, waarna Be Quick 1887 in de 9e minuut optimaal profiteerde van knullig verdedigen bij de Meppelers. Het was Arnoud Bentum die de 0-1 liet aantekenen.
Curieuze goal
Alcides had amper de tijd om zich van die klap te herstellen, want drie minuten later lag de 0-2 achter keeper Danny Bos. Een curieuze goal, gescoord uit een vrije trap en met het nodige geluk binnengewerkt door Youri ter Arkel. Bos raakte bij die actie geblesseerd en moest vervangen worden door Xander Jager. De jonge doelman keepte een sterke partij, maar kon niet voorkomen dat Be Quick in de 24e minuut op 0-3 kwam door Arnoud Bentum. Peter Fokke had de spanning wellicht enigszins kunnen terugbrengen, maar de Alcideaan zocht het doel in kansrijke positie op de verkeerde plek.
In de tweede helft was het aan Xander Jager te danken dat de score geen dramatische vormen aannam. De doelman voorkwam drie zekere treffers door in een-tegen-eensituaties met Arnoud Bentum lang te blijven staan. Op een geplaatste bal van Wilko van der Kooi en een schitterende vrije trap van Daniël Teune moest hij het antwoord schuldig blijven.
Vlak voor tijd zorgde Nick Kuiper met een diagonaal schot voor de eretreffer van het zwalkende Alcides. Eindstand: 1-5.
Bron: Meppelercourant.nl
Foto's Henk Esselbrugge