Alcides glorieuze winnaar JB Futsel toernooiAlcides is de grote winnaar geworden van het Jan Bralten/Stadtmüller Futsal toernooi. De geel-zwarten wonnen in de finale na strafschoppen van d'Olde Veste'54. Derde werd Flamingo uit Leeuwarden door MSC te verslaan eveneens na penalty's.
De tien ploegen die streden om de felbegeerde titel waren onderverdeeld in 2 poules van 5 ploegen. In poule A voerde Flamingo, aangemoedigd door een grote schare fans, de boventoon. De Leeuwarders begonnen met een remise tegen d'Olde Veste'54, maar wonnen vervolgens van Staphorst, VAKO en SC Rouveen waardoor ze poulewinnaar werden. De strijd om de tweede halve finaleplek was uitermate spannend en werd in de laatste twee duels beslist. Staphorst sneed zichzelf in de vingers door de derby tegen het reeds uitgeschakelde SC Rouveen te verliezen met 0-1. Daardoor was de wedstrijd VAKO-d'Olde Veste'54 beslissend voor plek twee waarbij de ploeg uit Vries voldoende had aan een gelijkspel. D'Olde Veste'54 was echter duidelijk de betere ploeg en won met 4-0 waardoor de Steenwijkers de halve finale bereikten.
In poule B zaten met MSC zondag, Alcides en MSC zaterdag drie Meppeler clubs. Hoogeveen en FC Emmen Beloften complementeerden deze poule waarin Alcides uitstekend begon. De geel-zwarten hadden weinig moeite met MSC zaterdag (4-0), FC Emmen (3-0) en Hoogeveen (1-0). Daardoor waren ze na drie duels al zeker van de halve finale en konden zich het 2-5 verlies in de derby tegen MSC zondag permitteren. De zwart-witten hadden deze zege nodig om op 9 punten te eindigen en zodoende FC Emmen (7 punten) voor te blijven. Beide Meppeler favorieten plaatsten zich dus conform verwachtingen voor de halve finale.
Halve finales
De eerste halve eindstrijd was een spectaculaire. Flamingo, dat echte raszaalvoetballers in het team heeft, nam een 2-0 voorsprong tegen Alcides en had de winst voor het grijpen. Een kopbal (telt voor 2) van de geel-zwarten zorgde ineens voor de gelijkmaker waardoor strafschoppen noodzakelijk waren om het duel te beslissen. Alcides toonde zich met de beste doelman van het toernooi, Xander Jager, koelbloedig en won de serie.
De tweede halve finale was eveneens een gelijkopgaande strijd tussen d'Olde Veste'54 en MSC zondag. Ook deze wedstrijd eindigde in 2-2 en moest ook door penalty's beslist worden. De Steenwijkers deden dit net wat beter en voegden zich bij Alcides in de finale.
Finales
De strijd om plek 3/4 werd beslecht vanaf de stip om zodoende niet een duel om des keizersbaard te hoeven spelen. Flamingo won de strafschoppen en eindigde daardoor op plek 3. Een plek die de Friezen gezien de fraaie vertoonde staaltjes zeker toekwam.
De grote finale over 2x10 minuten werd een evenwichtige en eindigde net als de halve finales in een remise. Alcides en d'Olde Veste'54 hielden elkaar op 1-1 waardoor ook hier strafschoppen moesten uitmaken wie de felbegeerde titel pakte. Xander Jager sleepte zijn ploeg erdoor en bezorgde Alcides de titel van Jan Bralten/Stadtmüller Futsaltoernooi.
Individuele prijzen
Naast de teamprijzen werd Ryan Luyckx (Alcides) tot beste speler uitgeroepen. Hij maakte ook het mooiste doelpunt van het toernooi in het duel tegen FC Emmen. Xander Jager van Alcides werd bekroond tot beste keeper en Nick Kuiper (d'Olde Veste'54) was met 16 treffers de meest productieve speler.

Bron: Meppeler Courant