Alcides heeft selectie seizoen 2019/2020 rond


Nadat in eerder bericht al bekend werd dat het grootste gedeelte van de groep in takt blijft komen daar nog een aantal namen bij.
Bart Takens blijft ook komend jaar speler van de eerste selectie. Na 2 kwakkelende seizoenen met veel blessureleed is het te hopen dat Bart komend jaar weer structureel meer wedstrijden gaat spelen voor ons vlaggenschip. Vanaf de winterstop is er met Bart een plan gestart waarbij hij via het 2e elftal weer optimaal fit kon raken. Hierdoor heeft hij de afgelopen weken al weer minuten kunnen maken in het eerste. Al eerder hadden technische staf en Bart de intentie uitgesproken om verder met elkaar gaan, maar dit kan  nu ook publiekelijk gemaakt worden.
Vanuit de jeugd gaat JO19 krijgt Sil Kuurman een stageplek bij de eerste selectie. In het afgelopen seizoen heeft de vaardige linkspoot al zijn debuut gemaakt in de uitwedstrijd tegen Hoogeveen. Sil zal normaliter komend seizoen nog zijn wedstrijden spelen in JO19, maar in de afgelopen jaren is al vaker bewezen dat het snel kan gaan. Dit is weer een mooi bewijs dat Alcides doormiddel van een goede jeugdopleiding aan de weg aan het timmeren is.
Daarnaast heeft Alcides zich gericht kunnen versterken met een drietal spelers. Van Karel Ijzerman en Nick Kuiper was al gepubliceerd dat ze het geel-zwart kwamen versterken maar daar willen we toch nog even bij stil staan. Met Karel is het IJzerman-trio compleet. Broer Pieter was natuurlijk al een seizoen verbonden aan Alcides en daar kwam eerder Simon al bij. Karel traint al een half jaar mee bij Alcides sinds hij herstelt is van een kruisbandblessure. Dit werd van beide kanten zo positief ervaren dat besloten is om dit voor komend seizoen voort te zetten maar dan als speler van Alcides.
Nick Kuiper komt over van Olde Veste waar hij afgelopen seizoen een garantie was voor doelpunten. Nick was als jeugdspeler al in beeld bij Alcides en daarom zijn we extra blij dat hij komend jaar de overstap maakt. Deze technisch begaafde speler past uitstekend bij de voetbalvisie van Alcides. Een jonge speler uit de regio die zich bij Alcides door kan en ook wil ontwikkelen.
Als laatste zal Tristan Veelo de overstap van MSC naar Alcides maken. Tristan is geen onbekende want hij heeft vorig seizoen nog in het combinatie elftal St FC Meppel/ Alcides JO19-1 gespeeld, waarmee hij promoveerde naar de 3e divisie. Afgelopen seizoen kwam hij bij MSC 1 te weinig aan spelen toe. rOmdat MSC geen 2e elftal heeft wat op hoog rederve niveau acteert,  heeft hij de keuze gemaakt om over te stappen naar Alcides waar het 2e elftal op reserve hoofdklasse-niveau speelt.
Naast de komst van deze spelers, zullen er ook een aantal spelers vetrekken. Bjorn Rellum zal komend jaar het blauw-wit van WVF verdedigen. Bjorn heeft bewezen een fantastische speler te zijn alleen hebben twee zware knieblessures roet in het eten gegooid. Ook Jaoud Akloud en Dean Laurenz zullen beiden na een half seizoen vertrekken bij Alcides. Beiden hebben nog geen nieuwe club maar dat zal niet lang duren want deze spelers zijn voor menig vereniging absoluut een aanwinst.
Tenslotte zullen Carl Furda en de gebroeders Jasper en Thomas Bos een stapje lager zetten binnen Alcides. Wij zij natuurlijk blij dat deze jongens behouden blijven voor onze vereniging en wensen hun en de vertrekkende spelers heel veel succes in hun verdere carrière.