Alcides is ook de baas in het huis van de buren

Alcides heeft ook de tweede derby van dit seizoen gewonnen en mag zich met recht de sterkste der twee kemphanen noemen. Nadat thuis al met 3-1 werd gewonnen van MSC waren de geel-zwarten nu ook in het hol van de leeuw de sterkste. Na een gezapige eerste helft opende Jermain Wobbes vlak na rust de score (0-1) en was het Koen Romme die met een schitterend schot de eindstand op 0-2 bepaalde.
De derby werd vooraf opgeluisterd door veel vuurwerk en dat werkte sfeerverhogend. Met name de Alcides-aanhang produceerde het nodige lawaai en poogde met veel siervuurwerk de ploeg te ondersteunen. Dat leek in de beginfase ook wel te lukken want Alcides startte goed. Het zette hoog druk en was enkele malen dreigend. Tot grote kansen leidde dit niet waarna het duel inkakte. Beide ploegen hielden elkaar gezapig in evenwicht en de enige opwinding die te noteren viel was een kans voor Justin Benjamins in de 36e minuut. Hij schoot echter veel te gejaagd hoog over waardoor de 0-0 ruststand een logische was.
Meteen na de pauze werd het duel open gebroken door Jermain Wobbes. De spits (na dit seizoen vertrekt hij naar SC Genemuiden) zette Alcides in de 48e minuut met een vlammend schot op 0-1. MSC moest nu komen, maar de ploeg van trainer Berry Zandink kon nauwelijks een vuist maken en de bezoekers controleerden het duel zodoende eenvoudig. Zonder zelf in gevaar te komen wachtte Alcides geduldig op de ruimte in de omschakeling. Daar kreeg het weinig gelegenheid toe, maar het sloeg in de 78e minuut wel genadeloos toe van afstand. Na een weergaloze sleep schoot Koen Romme de bal schitterend in de kruising en besliste daarmee de derby, 0-2. In de slotfase speelde Alcides het simpel uit en kon na afloop op grootse wijze de zege vieren.
Bron: Meppelercourant.nl