Alcides is terug in de hoofdklasse

 Zondag werd in het derde thuisduel in de nacompetitie DEM uit Beverwijk verslagen met 1-0. Jermain Wobbes maakte de enige goal.
Na afloop viel alles en iedereen van Alcides elkaar in de armen. Het feest begon bij de dug-out, waar de leden van de technische staf elkaar omhelsden, en verplaatste zich naar het veld.
Alcides speelde naar behoren, maar moest het initiatief aan de tegenstander uit Beverwijk laten. Ook de kansen waren in het voordeel van DEM, maar het was Alcides dat scoorde. Frank Fokke miste nog vlak voor de goal, maar zijn inzet kwam uiteindelijk voor de voeten terecht van Wobbes, die raak schoot: 1-0. Dat was ook de ruststand.
Dreigend
Na rust was Alcides wat dreigender, maar had het mazzel toen een inzet van een DEM-verdediger via Danny Bos op de lat belandde. Zelf kreeg de thuisploeg ook een grote kans toen Wahid Shimeri alleen op de keeper afging, maar hij treuzelde.
Uiteindelijk bleef het 1-0 en daardoor is Alcides komend seizoen, na twee jaar afwezigheid, weer hoofdklasser en…. staat de derby tegen MSC Amslod weer op het programma.
Alcides-RKVV DEM (1-0) 1-0: 33. Jermain Wobbes.
Bron: Meppelercourant.nl
Zie Foto's Henk Esselbrugge