Alcides J09-3 verslaat MSC

Voor de J09-3 stond afgelopen weekend de derby tegen MSC J09-4 op het programma. Na twee nederlagen was het voor de kids wel weer tijd om een wedstrijd te winnen. En dan ook nog tegen een team dat evenveel punten heeft...

Maar de voorbereiding verliep niet heel soepel. Eerst moest Bjarn zich afmelden en op de wedstrijddag zelf was ook keeper Ruben nog eens ziek geworden. Gelukkig wilden Savin en Nacim na hun eigen wedstrijd nog met ons meedoen. Met Luuk in het doel begon het team aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat J09-3 vandaag echt wilde winnen. Het mooie was dat dit ook door samenspel ging. Ze gingen niet als een kip zonder kop naar voren rennen, maar er werd echt samengespeeld. Op deze manier kwamen er al vrij snel kansen. Voorin stonden Savin en Bas scherp en werden goed ondersteund door Inez, Bente en Nacim. Achterin hielden Max en Berend de deur dicht en schoven ook goed door naar het middenveld. Maar al vrij snel werd het 0-1 door een doelpunt van Savin. Hij werd goed aangespeeld door Bas en het harde schot kon door de goede keeper van MSC niet tegengehouden worden. Hierna kwamen er nog wel veel kansen, maar de keeper was weer goed in vorm. Halverwege de eerste helft was het Nacim die twee keer scoorde. Eerst strafte hij een fout van de keeper af en even later ronde hij na een goede actie goed af. Vlak voor rust werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Bas veroverde de bal aan de linkerkant van het veld. Hij speelde daarna Nacim aan en hij verplaatste het spel snel weer naar Savin die goed was vrijgelopen. Hierdoor kon hij vrij naar het doel lopen en de bal in het doel schieten. Hierdoor was de ruststand 0-4.

Na de rust ging Max keepen en stond Luuk in de verdediging. De spelers van de J09-3 gingen in de tweede helft weer lekker door met aanvallen en gingen nu zelf op zoek naar doelpunten. De invalspelers hadden hun doelpunten 'gekregen' en nu mochten ze zelf weer doelpunten maken. En wie anders dan Bas is dan aan de beurt. Kort na rust schoot hij na de bal na een goede actie aan de rechterkant in de verre hoek, 0-5. Door het wisselen moesten er ook aanvallers in de verdediging staan en dat is niet altijd handig. Dat bleek halverwege de tweede helft. Berend schoof goed in naar het middenveld, maar vevolgens bleef er niemand anders achter. Hierdoor kon de spits van MSC bij een uitval alleen naar Max lopen. Max had geen kans en hierdoor was de tussenstand 1-5. Even later gebeurde bijna hetzelfde, maar toen kon Max met een goede redding een tweede doelpunt van MSC voorkomen. Hierna ging Alcides weer scoren en dit gebeurde door Bas en Nacim. Als de spelers van de J09-3 in de tweede helft het vizier wat meer op scherp hadden, kon de uitslag nog hoger zijn, maar een eindstand van 1-7 is natuurlijk supergoed. Dit was een prima begin van het paasweekend.