Alcides J09-3 wint overtuigend!

Na het verlies tegen de koploper Rouveen is het kampioenschap voor de J09-3 ver weg. Gelukkig zijn deze kinderen daar absoluut niet mee bezig, maar willen gewoon niet twee keer achter elkaar verliezen. Ze waren dan ook god gemotiveerd om de thuiswedstrijd tegen SJO OFW J09-1 te winnen.



Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de kids van de J09-3 wilden winnen. Op het middenveld veroverden Inez, Bente en Berend meteen de bal en gingen meteen naar voren om samen met Bas aanvallen op te zetten. Binnen een paar minuten kreeg Berend al een twee grote kansen. De eerste schoot hij na een goede actie tegen de lat en de tweede werd goed gepakt door de keeper. De derde kans ging er wel goed in. Ondertussen was Luuk ook in het veld gekomen en samen met Bas en Berend zetten zij een goede aanval op die door Berend prima werd afgerond. Hierna was het de buurt aan Bas. Zijn eerste mogelijkheid werd goed voorbereid door Berend en Inez, waarna Bas de bal niet iets te gehaast ging schieten. De bal ging daardoor naast. Daarna had Bas het vizier wel op scherp. Na goed opletten veroverde hij de bal bij de keeper en schoot deze netjes met links in het doel. Daarna maakte hij twee typische Bas-acties die hij vervolgens goed afrondde. Nu lijkt het net of er alleen middenvelders en aanvallers meededen, maar dat is natuurlijk niet zo. Ruben, Max en Bjarn deden ook mee, maar kregen alleen niet veel te doen. Als SJO OFW een keer ging aanvallen hadden ze meteen de bal weer te pakken. Scherp verdedigd dus!! De ruststand was 4-0.



Na rust duurde het even voordat de J09-3 de smaak weer te pakken had. SJO OFW kwam er wat vaker uit en Ruben moest ook vaker in actie komen. En dat hij super. Twee keer werd hij wel gepasseerd, maar toen had hij hulp van het doel. Eén keer kwam de bal tegen de paal en de tweede keer had hij nog meer geluk. De spits van SJO OFW maakte een goede actie en schoot de bal goed in. De bal ging echter via de lat en de paal weer uit het doel. Het was misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd, maar geen doelpunt... Daarna was de J09-3 weer wakker. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Bente die vervolgens de bal heel mooi in het doel schoot! Hiermee maakte ze haar tweede doelpunt van het seizoen. Kort hierna was het tijd voor Luuk, die dit seizoen nog helemaal niet had gescoord. Na een goede actie van Inez schoot hij de bal netjes in het doel. Het maken van doelpunten vond hij zo leuk dat hij een even later na een goede actie op rechts besloot op doel te schieten. Dit deed hij hard en zuiver, waardoor de bal onhoudbaar voor de keeper in de kruising ging. Een mooie afsluiter van een hele goede wedstrijd met als eindstand 7-0!