Alcides JO11-3 begint voorjaarsreeks met een overwinning

Na een winterstop met zaalwedstrijden en een oefenwedstrijd op het veld stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Na de afgelasting van vorige week stond de thuiswedstrijd tegen Vitesse '63 JO11-1G op het programma. Op een veld dat gedeeltelijk nog bevroren was, trapte de jongens van de JO11-3 de voorjaarscompetitie af.

Deze wedstrijd werd gespeeld met een voltallige selectie. Tijdens de warming-up bleek al dat het lastig spelen was op het veld. De bal stuiterde steeds onverwachts en ook remmen en draaien is lastig op een bevroren veld. Maar goed, daar heeft de tegenstander ook last van. De eerste helft begonnen de teams onwennig. Vitesse speelde met twee gevaarlijke aanvallers waar Jurre en Luuk veel moeite mee hadden. Op het middenveld was het was drukker en kwam Alcides lastig aan voetballen toe. Abel, Berend en Savin konden lastig samen met Bas het doel van de tegenstander vinden. Na het inbrengen van Nacim ging dat wat makkelijker. Maar toch was het Vitesse die de score opende. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van een speler van Vitesse die de bal  netjes in het doel schoot. Niet veel later was er ongeveer een zelfde situatie alleen dan voor Alcides. Dit keer was het Abel die de bal in het doel schoot. Dit smaakte naar meer, want kort daarna scoorde Savin beheerst met links na een goede aanval. Dit was ook de ruststand.

Na de rust begon Alcides scherp aan het duel. Op het middenveld waren Sem en Berend sterk en zochten veel de aanval met Taher en Bas. Kort na rust viel dan ook terecht de 3-1. Na een aanval over veel schuiven van rechts naar links en weer terug scoorde Berend rustig, al had hij kort daarvoor wel een grote kans gemist. Dat deden daarna Taher en Abel ook, maar het toonde wel aan dat Alcides goed aan het voetballen was en kansen creeerde. Halverwege de tweede helft scoorde Bas de 4-1. Bij een corner ging hij slim bij de tweede paal staan. De bal van Taher kwam netjes bij Bas terecht en die wist hier wel raad mee. Hierna begon Vitesse toch weer meer aan te zetten. Alcides had vervolgens moeite om eruit te komen en had geluk dat Ruben vandaag erg goed keepte. Hij hield bijna alle ballen tegen. Eén keer moest hij de bal uit het doel halen. Na slecht verdedigen kwam de spits van Vitesse alleen voor de keeper en dit keer was Ruben kansloos. Kort daarna had Vitesse nog een hele grote kans, maar nu had Alcides geluk dat Abel goed opgesteld stond op de doellijn. Hij kopte (niet geheel bewust) de bal netjes van de doellijn, Hiermee voorkwam hij de 4-3. Alcides kwam wel steeds meer onder druk. Waarschijnlijk door deze druk, maakte Luuk vlak voor het doel een handsbal. De bal werd op de stip gelegd, maar ook deze kon Ruben tegenhouden. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en was de eindstand 4-2. Een goed begin van de tweede seizoenshelft voor Alcides JO11-3. Er werd met veel plezier gespeeld. Uiteraard kunnen er dingen verbeterd worden, maar de kop is weer af. Op naar de volgende wedstrijd!!