Alcides JO11-3 verliest nipt in derby tegen MSC

Na een slechte start van de competitie (8-1 verlies tegen Ruinen JO13-1) was iedereen er opgebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. En wat is er dan mooier om tegen MSC te spelen. Veel kinderen kennen elkaar van school of gewoon via vriendjes en dat maakt zo'n wedstrijd alleen maar leuker. In de bekercompetitie stond deze wedstrijd ook al op het programma en was de eindstand na een spannende wedstrijd 1-2. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden.


MSC JO13-3 begon de wedstrijd erg terughoudend. Blijkbaar wilden ze niet verliezen en het Alcides met uitvallen lastig maken. Ze hielden 3 spelers achterin en voorin zochten maximaal 2 spelers de aanval. Dit was een strijdplan waar Alcides moeite mee had. Er waren weinig kansen en met name veel strijd op het middenveld. En dat is nu juist iets waar dit team het niet van moet hebben. Maar toch ging het heel goed. Er werd voor elkaar gevochten en achterin hielden Abel en Jurre de boel goed dicht. Samen met de middenvelders Maxim, Berend en Sem zochten ze naar een opening om Savin in de spits te vinden. Maar meer dan een paar afstandsschoten zat er niet in. Na een paar omzettingen kreeg Savin wat meer hulp van Bas en op het middenveld kwam Luuk in het veld. Er kwamen wel wat meer kansen, maar de goede keeper van MSC stond telkens een doelpunt in de weg. Aan de andere kant had Ruben niet veel te doen en als de bal er wel doorkwam, had hij een goed antwoord. Dat de jongens scherp waren, bleek wel toen de spits van MSC ontsnapte aan de verdedigers van Alcides. Abel zette de achtervolging in en vlak voor het doel voorkwam hij met een perfecte sliding dat de spits kon schieten. Maar toch was het MSC dat scoorde. Uit het niets werd er eigenlijk op het doel geschoten, maar dat ging zo goed dat Ruben hier geen antwoord op had, 1-0.


Na rust ging Alcides nog meer op zoek naar de gelijkmaker. Er werd goed samengewerkt, meters gemaakt en kansen gecreëerd. Maar het zat in de afronding niet mee, mede omdat de keeper van MSC wederom een goede partij keepte. Het harde werken van de spelers had tot gevolg dat de vermoeidheid toesloeg en dat er dus meer gewisseld moest worden. Helaas lukte het niet om nog een doelpunt te maken en daardoor werd deze wedstrijd met 1-0 verloren. Maar toch kunnen de kids terug kijken op een prima wedstrijd met veel inzet en samenspel. De leider en trainers waren in ieder geval trots op de kids! Met goede moed op naar volgende week...