Alcides JO11-3 verliest nipt

Na een paar weken voorjaarsvakantie mochten de kids van de JO11-3 eindelijk weer een wedstrijd spelen. Er stond een uitwedstrijd tegen De Weide JO11-5 op het programma. Dit is een bekende tegenstander, want in de bekercompetitie was dit team ook al de tegenstander. Die wedstrijd werd toen met 4-3 verloren. Het doel voor vandaag was natuurlijk om het nu beter te doen. Dit moest wel zonder Bas, omdat hij nog niet voldoende hersteld was van de griep.

Alcides begon aanvallend aan de wedstrijd tegen de fysiek sterke tegenstanders. Er kwamen wat mogelijkheden, maar toch echte grote kansen leidde dit niet. De Weide kwam er ook niet echt te pas. Met de inzet op het middenveld met Nacim, Sem, Abel en Savin zat het wel goed. Ook Taher, die in de spits begon, deed goed mee. Er werd goed samengespeeld en geprobeerd een speler vrij te spelen. Dat laatste lukte vaak net niet en ook een van afstand schieten leverde niet het gewenste resultaat op. Verdedigend was het iets minder bij Alcides. Tegenover de grote spitsen van De Weide hadden Jurre, Luuk en Berend het lastig. Ze werden daarbij ook niet goed ondersteund door de middenvelders, maar het rugdekking geven en met je eigen man meegaan ging niet helemaal goed. Het gevolg was dat De Weide bij de eerste de beste uitval al gevaarlijk voor Ruben kwam. Dit keer kon Ruben nog redding brengen, maar de keer erna stond een speler helemaal vrij voor het doel. Hij scoorde beheerst waardoor de 1-0 op het bord kwam. Niet veel later was er een identieke aanval van De Weide en weer was Ruben kansloos. In de laatste 10 minuten voor rust verdween het goede spel van Alcides helemaal. De koppies gingen naar beneden en dat gaf De Weide de mogelijkheid om uit te lopen naar een 4-0 voorsprong.

In de rust werden door jongens duidelijk toegesproken en er werden een aantal wissels doorgevoerd. Ergens was er bij de jongens van Alcides een knopje omgegaan. De spits van De Weide zat in de broekzak bij Berend,  Jurre en Luuk vingen de andere aanvallers op. Hierdoor was het gevaar van De Weide weg en ging Alcides vol voor het doelpunt. Die viel ook al redelijk snel. Uit een corner onstond er een kluts voor het doel. Hierbij was Sem het scherpst en schoot de bal in het doel. Hierdoor kregen de kids nog meer geloof en gingen erg fanatiek op zoek naar nog een doelpunt. Na een goede aanval met Nacim en Taher was het Savin die de 4-2 scoorde. Bij De Weide sloeg de paniek toe en Alcides 'rook bloed'. Niet veel later was het Taher die na een goede aanval alleen voor de keeper kwam en de 4-3 scoorde. De machine van Alcides draaide volop. Weer een paar minuten later kwam er een weer een kans voor Taher. Na een goede aanval schoot hij prima op doel, alleen kwam de bal op de lat in plaats van in het doel. Niet elke kans was dus een doelpunt. Dit gaf De Weide wel wat lucht. Bij één van de sporadische aanvallen van De Weide in de tweede helft was wel helaas voor Alcides meteen een doelpunt, de 5-3. De jongens van Alcides lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen ook weer op zoek naar een doelpunt. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel deze ook. Na goed voorbereidingswerk van Taher schoot Savin zijn tweede van de dag binnen en zorgde voor de 5-4. De slotfase van de wedstrijd was erg spannend. Bij een kans voor De Weide werd het doel van Alcides door Ruben en met name ook Sem schoon gehouden en de aanvallers gingen op zoek naar de gelijkmaker. De scheidsrechter had ook last van de spanning en nam een aantal vreemde beslissingen, waardoor eigenlijk alle spelers op het veld van slag waren. De spanning van de wedstrijd viel daarmee ook weg. De eindstand van deze wedstrijd met een dubbel gezicht was 5-4. Tegen een fysieke sterke tegenstander werd na een 4-0 achterstand toch nog als team gestreden voor een goed resultaat! Helaas is dat laatste net niet gelukt, maar los van het resultaat was met name de tweede helft heel goed!. De jongens van de JO11-3 kunnen trots terugkijken op deze wedstrijd.