Alcides JO11-3 wint dik verdiend van koploper

In de meivakantie wordt er in tegenstelling tot veel andere teams door de jongens van Alcides JO11-3 gewoon gespeeld. In heerlijke zomerse omstandigheden stonden de kids op het veld. De laatste wedstrijden van het seizoen zijn voor dit team zware wedstrijden, aangezien tegen de nummers 1, 2, 3 en 4 gespeeld moet worden. Dit zijn de teams die er voor wat betreft het aantal punten boven uit steken. De eerste wedstrijd van deze 4 werd van FC Meppel verloren. Vorige week werd tegen Hoogeveen gespeeld. Na een slechte eerste helft (4-0) was de tweede helft stukken beter. Uiteindelijk werd er helaas wel met 5-4 verloren, maar het voetbal en de vechtlust was echt heel goed.

Dit weekend stond de wedstrijd tegen de koploper Diever-Wapse (samen met FC Meppel) op het programma. De kids begonnen deze wedstrijd met dezelfde instelling als de tweede helft tegen Hoogeveen. Tegen het fysiek veel sterkere Diever-Wapse moest Alcides de oplossing voetballend vinden. Dat ging heel erg goed. In de verdediging hadden Berend, Ivo en Abel het moeilijk tegen de grotere spitsen, maar deden het erg goed. Als er een speler doorkwam, was daar altijd nog Ruben. Hij bleek vandaag in topvorm! Op het middenveld /aanval werd er goed samengespeeld door Savin, Efran, Taher en Bas. Door samenspel werden er kansen gecreëerd. In de eerste helft viel er uiteindelijk maar 1 doelpunt. Uit een corner kopte Abel rustig en netjes in het doel. De ruststand was dan ook dik verdiend 1-0.

In de tweede helft ging Alcides verder met combinatievoetbal, elkaar helpen en samen verdedigen en de aanval zoeken. Halverwege de tweede helft viel de bevrijdende 2-0. Uit een snel genomen corner van Berend, kon Efran vrij doorlopen naar het doel. Hij bleef kalm en tikte de bal rustig bij de eerste paal binnen. Hierna ontstond er meer ruimte op het veld en daar profiteerde de snelle Savin optimaal van. Na een goede dieptepass vanaf het middenveld kon hij vrij doorlopen naar de keeper. Hij schoot de bal prima in de verre hoek, waardoor de stand 3-0 werd. Hierna kregen de kids meer last van de warmte en de vermoeidheid. Niet gek na een goede wedstrijd en twee weken meivakantie. Er werd ook geen kansen meer weggegeven, waardoor de eindstand 3-0 was. Een dik verdiende overwinning!!  Door deze overwinning staat Alcides netjes op plek 5 achter de genoemde top 4.