Alcides JO11-3 wint met goed voetbal van MSC JO11-3

Afgelopen zaterdag stond voor de derde keer dit seizoen de derby tegen MSC JO11-3 op het programma. De eerste wedstrijd (beker) werd gewonnen door Alcides, de tweede (najaarsreeks) door MSC en beide wedstrijden waren erg spannend. De teams zijn dus erg aan elkaar gewaagd en het beloofde een mooie en spannende wedstrijd te worden. Onder heerlijke omstandigheden stonden er redelijk mensen langs de kant, dus ingrediënten genoeg voor een leuke voetbalmiddag. Alcides moest het vandaag doen zonder Ruben, Luuk en Nacim. In het doel stond dit keer Ties, de keeper van de JO9-2.

In de eerste helft werd gelijk al duidelijk wat de intenties van de beide ploegen waren. Alcides zocht de aanval met verzorgd voetbal en MSC stond met één diepe spits en probeerde met counters gevaarlijk te worden. Dit leverde uiteindelijk toch wel een mooie wedstrijd op. Alcides was logischerwijs meer in de aanval, maar tot scoren kwam het niet. De ruimtes voorin waren klein en MSC had een hele goede keeper op het doel staan. Af en toe kwam MSC er ook gevaarlijk uit, maar verdedigend was Alcides ook scherp. De verdedigers stonden goed en gaven goed rugdekking en werden ook goed geholpen door de middenvelders. Door het goede spel van beide teams en goed optreden van de keepers was de ruststand 0-0.

Na de rust ging Alcides steeds meer druk zetten om het verdiende doelpunt te maken. Uiteindelijk viel deze na ongeveer 10 minuten in de tweede helft. Na een goede aanval over de rechterkant kwam de bal via Taher en Savin bij Abel terecht. Hij schoot de bal vol overtuiging in het doel. Zelfs de keeper van MSC had geen antwoord op dit schot. Na dit doelpunt ging Alcides op zoek naar het tweede doelpunt, maar ook MSC kwam er ook steeds vaker gevaarlijker uit. Dit leidde tot kansen aan beide kanten. Bij Alcides keepte Ties een hele goede wedstrijd en werd ook geholpen door de paal. Er ging vandaag geen bal in! Aan het eind van de wedstrijd werden de spelers door het hoge ritme en het warme weer steeds meer vermoeid. Alcides profiteerde hier aan het eind van de wedstrijd het meeste van. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Abel de wedstrijd door de bal uit de kluts mee te nemen en kon de bal zo het doel in lopen. Niet veel later scoorde hij zijn hattrick na een goede combinatie met Savin en zette zo de eindstand van 0-3 op het scorebord.

Dit keer was het Abel die de doelpunten maakte, maar het belangrijkste van de dag was dat alle spelers, inclusief de spelers die ons kwamen helpen vandaag, een enorm goede instelling hadden en echt samen een goede wedstrijd hebben gespeeld. Iedereen werd betrokken, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en iedereen ging elkaar helpen. En daarmee werd het publiek verwend met een mooie overwinning! Top gedaan en op naar de volgende wedstrijd!