Alcides kan het niet bolwerken tegen SJC

Alcides kende zondagmiddag een valse start van de competitie. Thuis tegen SJC uit Noordwijk werd met 0-1 verloren.
Vooral in aanvallend opzicht, konden de Meppelers bijzonder weinig uitrichten.
Met rust was het nog 0-0, maar waren de betere kansen voor de Noordwijkers, die vorig jaar nog uitkwamen in de derde divisie zaterdag. SJC had twee goede mogelijkheden door Levy van Nispen. Alcides werd gered door de lat en keeper Pieter IJzerman.
In de tweede helft werd al snel gescoord door Tom Broekhuizen, hierna was Alcides niet in staat om het SJC echt moeilijk te maken. De enige kans was een kopbal van Frank Fokke, die gered werd door keeper Bjorn Haggerty, maar meer konden de Meppelers niet brengen. Er was aan het eind van de wedstrijd wel sprake van een veldoverwicht, maar gescoord werd er niet, zodat Alcides de openingswedstrijd nipt verloor. Bovendien verloor het ook Karel IJzerman met een rode kaart.

Zondag gaat Alcides op bezoek bij vv Hoogeveen.
Bron: Meppelercourant.nl