Alcides klopt SDO met prima veldspel

Alcides heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan door SDO uit Bussum met 4-1 naar huis te sturen. Vanwege prima veldspel was de overwinning voor de Meppeler hoofdklasser volkomen terecht.
Het zal trainer Wilko Niemer gelukkig gestemd hebben, wat zijn elftal vanaf de start liet zien tegen de nummer twee van de hoofdklasse A: kort en fel acterend, en voetballend waar het kon, liet het SDO haar hielen zien.
Penalty
Jermain Wobbes werd al in de achtste minuut onderuitgehaald door SDO-keeper Rolf Hazelaar. Een gele kaart en een penalty, die door Koen Romme koeltjes werd benut. Het was de opmaat voor een daverende geel-zwarte middag. Een nieuwe vrije doorgang van Wobbes werd dubieus afgevlagd voor buitenspel, waarna Jari Mooij een heerlijke dieptepass zag afgerond door Wobbes: 2-0. Na een halfuur was het wederom Wobbes die succesvol afdrukte, nu na een voorzet van Boye Keizer. Na een wegens buitenspel afgekeurde goal voor SDO was het pal voor rust een smetje op een prima eerste helft dat SDO in de persoon van Joost Heerschop de 3-1 binnenknikte uit een hoekschop.
Het was pal voor en na rust even aanpoten voor Alcides. De gasten ofenden druk uit en zagen Alcides-goalie Pieter IJzerman tweemaal uitstekend redden. Alcides kreeg het initiatief terug, en besliste na een snelle counter via Olaf de Grip, invaller Björn Rellum en de afrondende invaller Wahid Shimeri de wedstrijd: 4-1.
Bron: Meppelercourant.nl