Alcides knikkert Emmen via strafschoppen uit districtsbeker

Alcides heeft Emmen zondagmiddag uit de noordelijke districtsbeker geknikkerd. De Meppelers namen, na een 1-1 eindstand, de strafschoppen beter dan de Emmenaren: 4-2. Lange tijd leken de gasten de volgende bekerronde te halen door een vlak na rust verkregen voorsprong (0-1) maar in blessuretijd tekende Nick Kuiper - door het benutten van een omstreden strafschop - voor de gelijkmaker: 1-1.
De laatste strafschopnemer was Glenn Arts van Alcides. Hij scoorde de beslissende 4-2 tegen zijn oude club Emmen. „Ik voelde wel wat meer spanning dan anders”, bekende Arts na afloop. „Maar ik ben blij dat ik de winnende mocht maken.”
„De mentale weerbaarheid van mijn ploeg wordt beter”, meldde Alcides-trainer Wilko Niemer na afloop. „Het voetbal was gewoon niet goed vandaag, maar we bereiken wel de volgende bekerronde. En daar ben ik blij mee.”

Scheidsrechter Martin Arends drukte een stempel op dit bekerduel en was na afloop het hoofdonderwerp van gesprek. In blessuretijd, bij 0-1, kreeg eerst een Emmenaar de bal op de arm. Alles wat Alcides was, brulde om een penalty, maar Arends floot niet. Toen Nick Kuiper even later plotseling viel binnen ‘de zestien’, na een onschuldig ogend duel met een verdediger van Emmen, ging de bal wél op de stip. Kuiper faalde niet vanaf 11 meter en bracht Alcides naast Emmen: 1-1.
In de strafschoppenserie die direct na deze wedstrijd volgde stopte keeper Pieter IJzerman, die de afwezige Xander Jager prima verving, de eerste twee strafschoppen van de gasten. Sander Boekholt en andermaal Kuiper schoten raak. Toen Tristan Veelo keihard de paal raakte en de derde Emmenaar wél scoorde, leek het nog even spannend te worden. Leon Kooiker tekende voor 3-1, waarna de 3-2 volgde. Uiteindelijk schoot Arts keurig de allesbeslissende 4-2 achter de Emmer doelman Jeh Mendes: 4-2.
Bron: Meppelercourant.nl