Alcides lijdt tegen HBS eerste competitienederlaag

Voor Alcides is de eerste nederlaag in de hoofdklasse dit seizoen een feit. HBS, de traditievereniging uit Den Haag, was zondagmiddag met 0-3 te sterk op het kunstgras van de Meppelers.
Een meer dan terechte nederlaag, want Alcides werd vooral in de eerste helft gespaard door HBS. Trainer Wilko Niemer was dan ook duidelijk na de wedstrijd: „Het zat er vandaag niet in. We speelden te slordig, daarnaast viel Joy Okenge al snel uit en was Sander Boekholt niet helemaal fit. Dat was wat te veel van het goede.”

Al na drie minuten ontsnapte Alcides aan de 0-1 toen David Kappel de paal raakte. De thuisploeg acteerde angstig en speelde hoofdzakelijk de lange bal. De normaal gesproken gevaarlijke buitenspelers Sil Kuurman en Nick Kuiper liepen meestal achter de verdedigers aan, in plaats van andersom. De Haagse openingstreffer viel uiteindelijk op een gelukkige manier. Mathijs Harthoorn was sneller bij de bal dan doelman Xander Jager en kon deze zomaar voor open doel binnenschuiven.

In de tweede helft waren de teams meer in evenwicht. De sterk spelende Ryan Luyckx gaf twee puntgave assists, maar de afwerking van eerst Leon Kooiker (paal) en Nick Kuiper (in de handen van de doelman) was onvoldoende. Toen Niels van Pelt na 78 minuten een terechte strafschop benutte, was het pleit in Meppel beslecht. In de slotfase strooide Ian Baggerman nog meer zout in de Meppeler wonden met de 0-3.
Bron: meppelercourant.nl