ALCIDES MB1 pakt tweede plek

In de laatste competitiewedstrijd heeft  Alcides MB1 met 1-3 gewonnen van SJO Bergum BCV Combinatie MB1. Daarmee stelde de debutant in de hoofdklasse de tweede plaats veilig. Dit mag een teamprestatie van formaat worden genoemd van het team van het scheidende trainersduo André Schapelhouman en Patrick Meerzorg.


Bij Alcides maakte na maandenlang blessureleed Dionne Spijkerman haar rentree en met twee doelpunten heeft ze meteen laten merken dat ze er weer is.


Beide teams probeerden met verzorgd voetbal elkaars doel te bereiken. De wedstrijd ging aardig gelijk op. Het spel speelde zich voornamelijk rond het middenveld af. Beider doelen werden matig bereikt, maar met een prachtig afstandsschot wist Dionne dan toch de score te openen. Hier ging overigens wel een even mooie aanval aan vooraf (0-1). Dat was tevens de ruststand.


De tweede helft liet eigenlijk hetzelfde spelbeeld zien. Bergum probeerde wel maar hun aanvallen strandden in de stugge Meppeler verdediging. Alcides was gevaarlijker omdat zij wel met bekeken passes door de Friese verdediging konden komen. Het was opnieuw Dionne die voor de 0-2 zorgde en even later maakte Daniëlle de 0-3. De tweede plaats leek veilig en Alcides verslapte. Dit leidde tot de 1-3, tevens de eindstand.


Na het eindsignaal spraken de trainers hun trots uit over deze groep. Na het kampioenschap in de eerste klasse in de najaarscompetitie werd het een niveautje hoger gezocht, de hoofdklasse. Juist nu werd het geconfronteerd met veel blessureleed. De lief –en leedpot raakte door leed leeg. En dan toch nog tweede worden in deze mooie competitie. Dat voelt een beetje als kampioen.


De felicitaties gaan natuurlijk naar de echte kampioen d’Olde Veste MB1 die met stip de sterkste was.


Nu resten nog een paar leuke toernooien. Op de woensdagavonden wordt er mee gedaan aan het zomeravondvoetbal bij fc Meppel (7x7), op 6 juni ’s middags bij het ING ACV meidentoernooi in Assen (daar hebben we een eer hoog te houden) en op 20 juni bij HZVV in Hoogeveen.