Alcides MB1 - VV Gorecht MB1 - Alcides MB1

Alcides MB1 speelde twee zaterdagen achterelkaar tegen het sympathieke roze kousenteam van VV Gorecht uit Haren. De ploegen bleken zeer aan elkaar gewaagd en na twee spannende duels werden zowel de punten als de doelpunten eerlijk verdeeld.  Beide ploegen wonnen hun uitduel (en verloren dus ...)

Zaterdag 11 april  Alcides MB1- VV Gorecht MB1 3-4 (1-2)

Een feller en doelgerichter Gorecht kwam halverwege de eerste helft  op 0-1. Uit een corner kreeg een aanvalster alle tijd en ruimte om de bal richting het doel te knallen.  Laura wist haar handen er nog wel tegen te zetten, maar onvoldoende om de bal over te werken.  Van deze voorsprong konden ze echter niet lang genieten. Na een prachtige steekpass van Jade liet Danique de keeper kansloos 1-1. Vlak voor rust werd het veldoverwicht van Gorecht ook in weer in cijfers uitgedrukt 1-2.

De tweede helft ging Alcides meer offensief voetballen en drukte Gorecht terug op eigen helft. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Wederom werd bij een corner te zwak uitverdedigd 1-3. De geel-zwarten gaven niet op en na een goede actie van Lisa maakte Daniëlle de 2-3. Helaas stonden de paal, de keepster en heel veel roze kousen de gelijkmaker in de weg.  Deze kwam alsnog uit een penalty nadat Maureen in de zestien gevloerd werd. Daniëlle schoot deze onberispelijk binnen 3-3.  Dit leek ook de eindstand te gaan worden. Het was toch Gorecht dat aan het langste eind trok.  Vlak voor het eindsignaal werd een aanvalster het op links niet erg moeilijk gemaakt en kon de bal prima voorgeven. Ook daar werd niet meedogenloos ingegrepen en het leer kon achter Laura gewerkt worden 3-4. De drie punten gingen naar Haren en dat waren er eigenlijk twee teveel.

Zaterdag 18 april VV Gorecht MB1 - Alcides MB1 1-2 (0-2)

Gelukkig was na één week al de return en dus tijd voor revanche.  De gestolen punten terugpakken.  Het was een prachtige dag daarvoor, we hebben ons onderweg nog heerlijk kunnen verlekkeren aan de riante villa’s  in Haren. Het was dan ook niet vreemd dat in het gezellige clubhuis heerlijke panini’s in plaats van broodjes kaas te verkrijgen waren.

De wedstrijd: Gorecht trok het initiatief naar zich toe. De geel-zwarten speelden veelal slordig en wat te gemakkelijk.  Hierdoor maakte het zich onnodig moeilijk. Het veldoverwicht bekroonde Gorecht niet met doelpunten.  Alcides was effectiever. Met  twee prachtige passes, van Danique naar Maureen en van Maureen naar Danielle werd zowel het middenveld als de verdediging weggespeeld en kon het leer in het doel geschoven worden 0-1.  In de 38e minuut sprintte de goed op dreef zijnde Danique voor haar tegenstander en stelde met een pass op maat Danielle in staat om de 0-2 aan te tekenen. Keurige counterdoelpunten.

Het was de bedoeling om na de rust verder uit te lopen, maar dat geschiedde niet.  Gorecht kreeg na ruim een kwartier de gewenste anschlußtreffer. De bal werd als een raket richting de maan geschoten en bij terugkeer op aarde viel die pardoes in het doel 1-2. Hierdoor werd het de rest van de wedstrijd toch nog billenknijpen.  Aangezien beide partijen niet meer tot scoren kwamen, mocht Alcides nu de drie punten mee naar huis nemen.  Gorechtigheid ! (dank Frans)