Alcides MD1 nu ook voorjaarskampioen!De honger van Alcides MD1 lijkt niet te stillen. Na eerder dit seizoen al het voorgerecht (de titel  in de najaarscompetitie) werd bemachtigd, hebben de meiden van ‘Geel-Zwart’ dit weekend ook het hoofdgerecht (kampioen van de voorjaarscompetitie) verslonden. En intussen lonkt ook al een heerlijk toetje aan de horizon: de bekerfinale!


Alcides MD1 werd zaterdagochtend in alle vroegte overtuigend voorjaarskampioen in de uitwedstrijd tegen de enige overgebleven concurrent: Staphorst MD1. In de eerste helft lieten de Meppeler meiden, onder het goedkeurend oog van heel veel ouders en verdere familieleden, meteen al zien dat ze dit seizoen écht een superteam vormen. Staphorst werd totaal overrompeld en na ruim twintig minuten stond het al 0-3. Vlak voor de pauze werd het ineens 1-3 en dreigde het nog heel even spannend te worden, maar toen Alcides in de tweede helft algauw 1-4 scoorde was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In deze stand kwam verder dan ook geen verandering meer.


De vreugde bij de meisjes na afloop was groot en deze werd in de middencirkel nog eens vergroot met pop confetti, kinderchampagne  en prachtige, door Doclogic gesponsorde,  kampioensshirts met daarop onder meer álle voornamen van de speelsters.


Na een verkwikkende douche was het tijd om in colonne terug naar te rijden. In het clubhuis werden de kampioenen hartverwarmend ontvangen met muziek, ballonnen, een toespraak, patat, een drankje en een ijsje. Dit smaakt naar nóg meer!


Nou, dat kan… Want Alcides MD1 speelt op dinsdag 19 mei de halve finale van het bekertoernooi. Om 19.00 uur is NEC Delfzijl MD1 dan de tegenstander.


Alcides heeft de spelersbus van het eerste beschikbaar gesteld  en dus rijdt op dinsdag 19 mei dan een ongetwijfeld volle Alcides-bus  om half vijf vanuit Meppel naar Oost-Groningen.  Met opnieuw heel veel ouders, die hun oogappels naar de finale willen schreeuwen. Op naar de triple!