Alcides MD1 ongeslagen KAMPIOEN!!

Alcides MD1 is ongeslagen kampioen!


Sinterklaas moet nog arriveren in ons land, maar de meisjes van Alcides MD1 hebben zichzelf op de tweede zaterdag van november al een presentje gegeven door zich in een vroegtijdig stadium te verzekeren van het kampioenschap van de najaarscompetitie. Het werd maar liefst 1-8 in de uitwedstrijd tegen Bargeres MD1 en daarmee won het team van de terecht van oor tot oor glunderende Henk van Dorp ook z’n achtste competitiewedstrijd. Doelsaldo: 35-9.


De voortekenen waren trouwens niet zo best op weg naar Emmen. Op de snelweg tussen de afslagen de Wijk en Zuidwolde bleek de auto van elftalleider Henk een lekke band te hebben, maar door het korte optreden van enkele voetbalvaders werd dit euvel razendsnel opgelost. Iets later dan gepland bereikte de omvangrijke Meppeler delegatie daarna alsnog het zonovergoten sportpark Brinkendal.


Inmiddels was via social media al uitgelekt dat de enige overgebleven concurrent Staphorst MD1 met 3-2 had verloren van FC Meppel MD1. Daardoor was Alcides MD1 eigenlijk al kampioen, maar om de gezonde spanning er nog even in te houden werden de meisjes nog maar even niet op de hoogte gebracht. Bij de vele ouders langs de kant was de echte spanning dus al wat weggeëbd, terwijl de meisjes nog tweemaal een halfuur bloed, zweet en tranen in de strijd gooiden tegen Bargeres MD1.


In de eerste helft kon de thuisploeg best nog veel tegenstand bieden op het zware veld en moest de verdediging van Alcides enkele malen ingrijpen, maar toen in de 25e minuut de openingsgoal viel ging het snel. Nog voor de pauze stond het 0-2 en in de tweede helft werd het steeds meer een demonstratiepotje van Meppeler kant. Bovendien was Bargeres zo “lief” om drie (!) eigen doelpunten te maken. Bij 0-5 mocht de thuisploeg de eer nog redden, maar daarna was het alleen maar weer Alcides dat de klok sloeg en uitliep naar 1-8.


Na het langverwachte fluitsignaal kon het kampioensfeest eindelijk losbarsten. Met medailles poseerde een dolgelukkig Alcides MD1 in de najaarszon en in de kleedkamer bereikte de kampioensvreugde een climax toen de meisjes met hun complete tenues onder de douche stapten. Hoezo, een spetterend feest?


Enfin, het kampioenschap van MD1 wordt op zaterdag 22 november nog eens dunnetjes overgedaan in het Alcides-clubhuis, na de laatste thuiswedstrijd tegen VHK MD1. De enthousiaste trainers Iwan Bennink, Kirsten Meerzorg, Meral Kamans en Asha Kamans kunnen daar hopelijk ook voltallig bij aanwezig zijn, want ook zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan dit grote succes.


Hier volgen trouwens nog even de namen van alle kersverse kampioenes: Naomi Ale, Romée Arends, Tara van Dorp, Maud Jager, Ilse Klooster, Fleur Lijster, Myrthe Nolles, Vera van Nuland, Liselot Raat, Linda Schipper, Indy Sinkgraven, Hester Striethouldt, Babette Vegter en Silke de Vries. Gefeliciteerd, kanjers. Jullie vormen een goed team!