Alcides MD1 schrijft clubhistorie

De meiden van Alcides MD1 hebben op zaterdag 6 juni (D-Day) clubhistorie geschreven. Op het complex van d’Olde Veste’54 in Steenwijk werd JV Oostenburg MD1 uit Oosterwolde in de finale van de noordelijke districtsbeker met 1-3 verslagen en daarmee heeft Alcides MD1 de ‘triple’ voltooid. Na dit seizoen al najaars- én voorjaarskampioen te zijn geworden, mogen ze zich nu ook bekerkampioen noemen. Dit is echt een unieke prestatie voor een Alcides-team!
Zenuwen
Alcides MD1 mocht op deze bekerfinaledag in Steenwijk om kwart over tien het spits afbijten. Strak in het gelid betraden de twee teams, tezamen met het arbitrale trio, de grasmat van veld 3. In de eerste helft had Alcides weliswaar een licht overwicht, maar tot heel veel scoringskansen leidde dat niet. Er was duidelijk sprake van enige spanning en zenuwen.
Verdiend
Pas na de pauze kwam deze eindstrijd echt tot leven en in de 41e minuut nam Alcides verdiend de leiding, via een schitterende en vloeiende aanval die helemaal van achteruit werd opgezet. Toen enkele minuten later ook de 0-2 viel, leek er ineens geen vuiltje meer aan de lucht. In de 52e minuut keerde de spanning echter toch nog even terug toen de meiden uit Oosterwolde de ‘anschlusstreffer’ scoorden. Beide finalisten troffen de lat in de slotfase, maar in de 57e minuut plofte de bevrijdende en allesbeslissende 1-3 tegen het nylon. Gelukkig… geen penalty’s, maar gewoon bekerkampioen in de reguliere tijd!

Na de huldiging op het KNVB-podium in Steenwijk  en een zegetocht over een heuse rode loper werden de dolgelukkige meiden, het begeleidingsteam en diverse ouders door buschauffeur Peter van Reesttours naar Meppel teruggebracht (Peter was ook de chauffeur naar halve finale in Delfzijl en bracht volgens sommige supporters geluk waarop hij spontaan beloofde ook chauffeur voor de finale te zijn).


In het clubhuis van Alcides werd nog van een lekker patatje en ijsje genoten. Moe maar voldaan keerde iedereen daarna huiswaarts. Dit was echt een onvergetelijk seizoen, dames!!!  


The road to the final…


Tot slot nog even de resultaten van alle bekerwedstrijden die Alcides MD1 in deze voetbaljaargang heeft gespeeld:  Alcides MD1 – FC Oldemarkt MD1 3-0 (uit: 2-2); SC Erica MD1 – Alcides MD1 1-3; Alcides MD1 – Balk MD1 3-2; d’Olde Veste’54 MD1 – Alcides MD1 1-3; NEC Delfzijl MD1 – Alcides MD1 2-3 en JV Oostenburg MD1 – Alcides MD1 1-3.


Opvallend: afgezien van de uitwedstrijd in Oldemarkt (2-2, tevens het enige officiële gelijkspel voor Alcides MD1 in dit seizoen!) hebben de Meppeler meiden in álle bekerduels, inclusief de finale, telkens driemaal de roos getroffen. Wat een verbluffende regelmaat!