Alcides MO13-1 - Olde Veste MO13-1

Het was op een donkere zaterdagmorgen toen de strijders van Olde Veste uit Steenwijk richting Meppel trokken. Ze kwamen voor de bekerwedstrijd tegen de geduchte concurrent Alcides !
Na een goeie warming up begon de wedstrijd om 10.00 uur. Keeper Pien stond de eerste helft in het doel. Ze moest volop aan de bak, want Olde Veste begon sterk. De verdedigers van Alcides moesten nog wat aan elkaar wennen, maar dat is zo'n eerste wedstrijd natuurlijk ook logisch. Een paar mooie passes van Olde Veste volgden er twee harde schoten op de lat. De aanvallers van Olde Veste roken een doelpunt en even later trapte de snelle nummer 11 de bal mooi in het net.
De temperatuur liep in de wedstrijd behoorlijk op en door de zon werd het ook naast de lijn lekker warm.
Het team van Alcides werd er wakker van, maar kon helaas niet voorkomen dat het even later 0-2 werd. Keeper Pien had een paar mooie reddingen en de verdedigers voorkwamen dat er nog meer schoten op het doel volgden. De spelers van Olde Veste waren fysiek erg sterk, ze gaven regelmatig een stevige schouderduw of een elleboogstoot. De scheidsrechter lette goed op en Alcides kreeg een paar keer een vrije trap.
De rol van grensrechter Herald moeten we natuurlijk ook even noemen, met een scherp oog zag hij hoe goed de buitenspel-val van Alcides werkte.
In de pauze hield hoofdtrainer Arjan een speech om de spelers goed wakker te maken. Jaydee melde zich om de tweede helft het doel te bewaken.
Jaydee moest nog even wennen aan dat grote doel, maar ze deed goed haar best. Toch lukte het Olde Veste om 0-3 en even later 0-4 te maken. De verdediging raakte wat vermoeid, het tempo zat er niet echt meer in.
De opbouw van Alcides was goed, de speech van Arjan in de pauze had zeker geholpen. Jammer genoeg leidde het niet tot doelpunten.
Olde Veste nam de leiding van de wedstrijd weer snel over. De goeie nr 15 van Olde Veste pakte vlot de bal, rende langs de zijlijn en gaf een voorzet. Keeper Jaydee dook er voor en voorkwam een doelpunt.
De scheidsrechter was inmiddels al wat van slag, hij was al zeker drie keer door de bal geraakt.
De 2e helft stond Alcides minder op een kluitje. Hierdoor kwam er wat meer tempo in de wedstrijd.
En toch lukte Olde Veste het om 0-5 te maken.
Snel kwam er een corner die genomen was door Jacolijn, de bal kwam vlak bij het doel en Alcides schoot maar de keeper was er snel bij. Deze keeper had de eerste helft geen bal aangeraakt, maar kreeg het de tweede helft een stuk drukker.
Tegen het eind van de wedstrijd volgde er nog een mooie aanval van Olde Veste, het leidde tot de eindstand van 0-6. Na  nog een mooie kans voor Alcides floot de scheidsrechter af.
Volgende week een nieuwe kans tegen Olde Veste.