Alcides MO15-1 is overtuigend kampioen !De meiden van Alcides MO15-1 zijn zaterdag overtuigend kampioen van de eerste klasse 04 geworden.


In Emmer-Compascuum zou een gelijkspel al voldoende zijn geweest, maar ook deze tiende competitiewedstrijd werd glorieus gewonnen door het team van de trainers Herald Raat en Jade Sinkgraven en de leidsters Willemijn Barth en Mirjam Sinkgraven. Het zo nu en dan spijkerharde CEC MO15-1 werd met 0-8 van de mat getikt, na een 0-4 ruststand.


Het kampioenschap werd allereerst gevierd met gejuich, confetti en champagne op het veld in Emmer-Compascuum. Na de terugreis naar Meppel volgde in het clubhuis van Alcides een warm onthaal. Patrick Meerzorg, coördinator technische zaken bij onze bloeiende meisjesafdeling, sprak zijn grote waardering uit aan Alcides MO15-1. Aanvoerster Romée Arends mocht namens het team de grote kampioensbokaal ontvangen en voor zowel de speelsters als de begeleiding waren er geel-zwarte linten met medailles. Ook de traditionele patat smaakte prima.


Pure reclame


Alcides MO15-1 lijkt dit seizoen onoverwinnelijk, met dertig punten uit tien duels en een doelsaldo van 65 goals voor en slechts 5 tegen. Alle linies zijn sterk bezet en spelen op een gelijkspelletje past deze jongedames dan ook niet. Met aantrekkelijk voetbal, een zeer sportieve instelling, een onverwoestbare teamgeest en louter aansprekende resultaten heeft dit team tot nu toe wekelijks z’n visitekaartje afgegeven. Dit is pure reclame voor onze club.


Ook in het bekertoernooi heeft Alcides MO15-1 trouwens al diverse obstakels overwonnen. Het laatste slachtoffer tot nu toe was FC Meppel/MSC MO15-2, dat op eigen veld met 0-4 werd verslagen.