Alcides onderuit in emotionele strijd

Alcides is zondag opnieuw op eigen veld onderuitgegaan. Voor de vierde keer op rij leverde de ploeg van trainer Wilko Niemer de drie punten in. Leonidas bleek op sportpark Ezinge met 1-2 te sterk. Alcides-keeper Pieter IJzerman ging met rood het veld af, na een harde charge op en duw- en trekwerk met zijn tegenstander.
Joey van den Berg had zich zijn ‘herintreden’ bij Alcides zeker anders voorgesteld. De voormalige profspeler van onder meer SC Heerenveen kon niet genoeg zijn stempel op deze wedstrijd drukken. Van den Berg zag zijn nieuwe club nog wel op voorsprong komen. Bram Komduur schoot zijn corner, gedragen door de harde wind, in één keer in het Rotterdamse doel: 1-0. Balverlies van de tegenvallende Koen Romme leidde de gelijkmaker in. Op rechts kwam de bal via de achterlijn plotseling bij spits Marruchen Zimmerman, die van dichtbij 1-1 maakte.
Discutabele strafschop
Direct na de pauze kregen de gasten een discutabele strafschop. Keeper Pieter IJzerman ging voor de bal, maar raakte daarbij de benen van een tegenstander. Scheidsrechter Te Kloeze was onverbiddelijk en wees naar de stip. Verdediger Ilyas Chouaibi liet IJzerman kansloos: 1-2.
Alcides trachtte daarna wel iets te forceren, maar was te slordig en gehaast om succes te boeken in dit harde duel. In het laatste kwartier en direct na afloop gebeurde er van alles wat weinig tot niets met sportiviteit te maken had. Doelman IJzerman kreeg rood na een veel te harde charge. Dat was het sein voor de gasten om dit vooral duwend en trekkend te beantwoorden. In de gang van de kleedkamer kreeg reservedoelman Xander Jager na afloop nog een tik van de verzorger van de Rotterdammers. Hierna volgden nog diverse onverkwikkelijkheden die uiteindelijk zonder winnaar werden afgesloten.
Alcides blijft na dit verlies in acute degradatienood, wist ook trainer Niemer: ,,Eerst moeten we maar weer eens winnen om nog enige hoop terug te brengen.’’
Bron Meppelercourant.nl
Zie Foto's Henk Esselbrugge