Alcides op eigen veld onderuit tegen Hollandia

Voor eigen publiek heeft Alcides op een regenachtig en guur sportpark Ezinge met 0-3 verloren van Hollandia. Door het verlies blijven de Meppelers bivakkeren in de onderste regionen van de hoofdklasse.
Hoe anders was het misschien gelopen wanneer Frank Fokke in de 1e minuut een dot van een kans had benut en Alcides op voorsprong had geschoten? De vraag zal nooit beantwoord worden. De aanvaller miste de uitgelezen mogelijkheid en zag even later ook een lob naast het doel belanden. Alcides speelde in een laag tempo, maar was via Ryan Luyckx toch twee keer dicht bij een treffer. De voet van Hollandia-doelman Joedy Wiese stond een goal in de weg en bij een volgende aanval krulde Luyckx de bal rakelings voorlangs.
De gasten uit Hoorn gingen een stuk effectiever te werk en openden via Mukthar Saleiman de score. Hij kon profiteren van een doorgekopte bal en liet de foutloos keepende Danny Bos van dichtbij kansloos.
Na rust opende Alcides een stuk feller en was het met een kopbal van Danni Lohman dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. Aan de andere kant sloeg Hollandia wel genadeloos toe op het moment dat de organisatie bij Alcides ontbrak en twee spelers vrij voor Danny Bos opdoken. Het was Daan Buurman die optimaal profiteerde van zoveel vrijheid en de 0-2 aantekende.
Daarmee was de het leed nog niet geleden, want na balverlies op het middenveld was het Sven Deen die de 0-3 eindstand op het bord schoot.
Bron: Meppelercourant.nl