Alcides pakt verrassend punt bij titelkandidaat Hoogeveen

Alcides heeft zondagmiddag een verrassend punt gepakt bij titelkandidaat Hoogeveen, dankzij een zwaarbevochten gelijkspel: 2-2.
De ploeg van trainer Wilko Niemer leek in de eerste helft op een regelrechte sensatie af te stevenen. Tristan Veelo en Nick Kuiper tekenden namelijk voor een 0-2 tussenstand, via twee perfect uitgevoerde counters.
Een strafschop vlak voor rust en een intikker aan het begin van de tweede helft, beide gemaakt door spits Jamai Kriekjes van Hoogeveen, betekenden de gelijke eindstand.
Met hand en tand
Hoogeveen was in beide helften de betere en verzorgd spelende ploeg. Na de 2-2 gingen de Hoogeveners naarstig op zoek naar een voorsprong. Alcides verzette zich echter met hand en tand en kreeg zelfs enkele malen de gelegenheid om in de counter de zaak in z’n voordeel te beslissen.
De gelijke stand bleef echter op het scorebord staan, waardoor de Meppelers op 23 punten zijn gekomen. Evenveel als naaste concurrent TAC’90 uit Den Haag. De geel-zwarten hebben echter, met nog 3 duels te gaan, een beter doelsaldo dan de Hagenezen. Wil Alcides de nacompetitie of directe degradatie uit de hoofdklasse A ontlopen, dan verwacht trainer Niemer dat zijn team nog 4 punten moet pakken.