Alcides scoort opnieuw half dozijn goals

Alcides heeft voor de tweede maal op rij zes goals gemaakt. Thuis tegen Rolder Boys won de Meppeler eersteklasser deze zondag, mede door een prima tweede helft, met 6-1.
In een povere eerste helft kwam Alcides na twaalf minuten op voorsprong, toen Jermain Wobbes een fraaie individuele actie van de actieve Frank Fokke van dichtbij afrondde. Vanaf de aftrap was het echter ook direct 1-1. Een slimme steekpass door het Meppeler centrum werd breed gelegd op Ferdi Hidding, die simpel binnentikte. Het vervolg was een povere eerste helft, waarin Alcides wel beter was. Pal voor rust kwam het opnieuw op voorsprong toen Frank Fokke raak kopte uit een vrije trap van Martin van 't Ende.Oppermachtig
Na een omzetting in de rust was Alcides in de tweede helft oppermachtig. Frank Fokke scoorde direct 3-1, en na een uur spelen was het over en sluiten toen Ryan Luyckx een verlengde bal van uitblinker Martin van 't Ende doeltreffend verlengde. Amper tien minuten later was hetzelfde duo in die volgorde ook verantwoordelijk voor de 5-1.
Het absolute hoogtepunt kwam vijf minuten voor tijd. Invaller Paul van der Tuuk vond Van 't Ende, die hakte op Frank Fokke. Deze had ook een hakbal in petto zodat Van 't Ende vrij voor de Rolder goalie opdook. Deze werd omspeeld, en zo verscheen de eindstand 6-1 op het scorebord. (Bron: Meppelercourant.nl)